Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

GroenLinks vindt werkomstandigheden in het gemeentehuis onacceptabel

Gemeente

DRONTEN - Volgens Paul Vermast (GroenLinks) zijn de werkomstandigheden op sommige plekken in het gemeentehuis op warme dagen onacceptabel. Hij diende donderdag een motie in om te kijken naar verbetering. B en W namen zijn suggestie over.

„Het gemeentehuis heeft zijn beperkingen, het gebouw is gedateerd”, zei Vermast. Hij riep het gemeentebestuur op om de huisvesting te verbeteren en om meer vergaderruimte voor bijvoorbeeld de fracties te creëren.

Stapje verder

Jaap Oosterveld (ChristenUnie) ging nog een stapje verder: „Wij denken aan een totaal ander organisatiemodel, dat andere eisen stelt aan het gemeentehuis.”

Suzanne Stoop (PvdA) onderstreepte de behoefte aan vergaderruimte. Ze wees erop dat haar fractie voor vergaderingen is aangewezen op de medewerking van VVD-wethouder Ton van Amerongen, die zijn werkkamer beschikbaar stelt aan de socialisten.

Allemaal onzin

Jan den Boer (SP) vond het allemaal onzin: „Als al die ambtenaren nou gewoon lid worden van de vakbond en de arbeidsarts inschakelen, dan komen ze daar toch uit? Daar hoef je toch geen amendementen en moties voor in te dienen?”

'Overbodig', zo kenschetste wethouder Dirk Minne Vis de motie van GroenLinks. „We zijn al bezig met onderzoek naar met name het klimaat en naar het ‘nieuwe werken’, waardoor de inrichting flexibeler moet worden.” Van het tekort aan vergaderruimte was hij niet op de hoogte: „Maar ook dat gaan we onderzoeken.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden