Wijland Festival
Wijland Festival ©maartenheijenk.nl

Wijland Festival

maandag 3 juli 2017 0:00

DRONTEN - In het Wisentbos wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli de tweede editie van het Wijland Festival gehouden. Na de geslaagde eerste editie in 2016 kondigde de organisatie al meteenaan met een tweede editie te komen. Nu, bijna een jaar later, is het programma van het gratis festival rond.

In totaal biedt het festival 91 programma-onderdelen met 55 artiesten en groepen. Het programma biedt een keur aan muziek, theater, beeldende kunst en andere activiteiten zoals een festivalkapper, een pop-up massagesalon en een kinderdraaimolen op zonne-energie.

Inwendige mens

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Dit jaar staan er zeven ‘food-trucks’ op het centrale plein, waar men kan genieten van duurzame en biologische gerechten en hapjes.

Daarnaast brengt het festival in samenwerking met Praght Bier uit Dronten een donkerbruin cafe, waar speciaalbiertjes kunnen worden geproefd.

Keur aan acts

Het festival biedt dit jaar meerdere optredens van lokale en regionale artiesten. Uit Dronten komen bijvoorbeeld de zanggroepen Runythe en Harvest Moon en op zondag een selectie van talenten van de Meerpaal Academie.

Iets breder uit de provincie komt het project van het Sprookjesbos. Samen met het Centrum Amateurkunst Flevoland wordt een theatrale wandeling voor kinderen aangeboden, gemaakt en gespeeld door Flevolandse amateurs onder artistieke leiding van Fieke van der Panne en Yuna Linde.

Naast de vele Nederlandse acts haalt de organisatie ook groepen uit het buitenland. Zo is de afsluitende band van vrijdagavond, The Eskies, afkomstig uit Ierland.

Vrijwilligers gezocht

Alhoewel de organisatie op rolletjes loopt, is het festival nog wel op zoek naar veel vrijwilligers. Voor de drie dagen van het festival wordt onder andere gezocht naar barpersoneel, kassapersoneel, sfeerbeheer en programmabegeleiders.

Daarnaast zoekt men vrijwilligers voor het op- en afbouwen van het festivalterrein. Deze werkzaamheden beginnen al op vrijdag 30 juni. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: manon@wijlandfestival.nl.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.wijlandfestival.nl.