Afbeelding
Landschapsbeheer Flevoland

Boeren in Dronten kunnen zelf moeilijk beoordelen of hun essen ziek zijn

Algemeen

DRONTEN - Voor boeren en andere erfbewoners is het volgens Landschapsbeheer Flevoland lastig om te bepalen in hoeverre een es is aangetast door essentaksterfte. Daarom gaat Landschapsbeheer de eigenaren adviseren of het kappen van aangetaste bomen al nodig is.

De es is in erfbeplantingen veel aangeplant en steeds meer bomen raken aangetast door de essentaksterfte. De gemeente Dronten heeft inmiddels Landschapsbeheer Flevoland ingeschakeld om erfbewoners van zowel bedrijfsmatig- als particulier bewoonde boerenerven te adviseren.

Veel ervaring opgedaan

„Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met deze ziekte”, schrijft Landschapsbeheer Flevoland, „Woont u in de gemeente Dronten en hebt u het vermoeden dat essen in uw erfbeplanting aangetast zijn door de essentaksterfte, dan kunt u contact opnemen.”

„Aangetaste bomen, die voor kap in aanmerking komen, worden tijdens de schouw gemerkt. In het komende najaar kunnen deze bomen dan na de bladval gekapt worden”, vervolgt Landschapsbeheer, „Voor de bewoners zijn er geen kosten verbonden aan het advies. Maar het budget is gelimiteerd.”

Informatie: tel. 06 - 2743 7823.