Raymond Schuurman
Raymond Schuurman ©maartenheijenk.nl

Trainer Asv Dronten in alle opzichten tevreden met indeling in Oost

Sport

DRONTEN - Het zat er al aan te komen en vandaag is Asv Dronten inderdaad ingedeeld in de eerste klasse Oost. Trainer Raymond Schuurman is daar in alle opzichten tevreden over.

„We hadden dit wel een beetje verwacht”, zegt Schuurman over de competitie-indeling, „De indruk bestond dat er twee ploegen uit Oost naar West moesten en we waren even bang dat wij daarbij zouden horen, want onze voorkeur ging echt wel uit naar 1D. Gelukkig is het inderdaad Oost geworden.”

Kampen en Wezep

In 2016 promoveerde Asv Dronten via de noordelijke eerste klasse naar de hoofdklasse. Een terugkeer naar Noord zag Schuurman niet zitten: „Dat hebben we altijd gezegd: Noord is voor ons minder aantrekkelijk. Als je naar Groningen moet is toch minder interessant dan Kampen, Wezep en dat soort ploegen. Dat is in alle opzichten leuker: entourage, publiek, derbysfeer, noem maar op.”

De trainer durft niet te stellen dat Oost sterker is dan Noord: „Het is wel anders, iets meer voetbal. In Noord hebben we wel uitwedstrijden op slecht gras gehad en dan kwam het vaak op strijd aan. Dan was je voetballend misschien wel de betere ploeg, maar legde je het af op andere aspecten. Volgens mij krijgen we in z’n algemeenheid Oost mooier en beter verzorgd voetbal dan in Noord.”

Asv Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden