Cees Beers
Cees Beers Ā©maartenheijenk.nl

Rechtbank ziet Cees Beers niet als concurrent van fietsenwebshop in Swifterbant

Algemeen

DRONTEN - Cees Beers heeft opnieuw bot gevangen in zijn strijd tegen de gemeente om een fietsenzaak te mogen runnen aan de Amstel in Dronten. Deze keer stelde de rechtbank Midden-Nederland dat Beers niet als concurrent kan worden gezien van een fietsenwebshop uit Swifterbant.

Beers voert al jarenlang strijd tegen de gemeente voor legalisering van zijn fietsenzaak. In december stelde de Raad van State al dat hij niet gezien kan worden als concurrent van fietsenzaken als Velomobiel, Leisure World en Allight. De heer Beers wilde hetzelfde behandeld worden als deze bedrijven.

Elandweg

In de tussentijd startte hij ook een procedure tegen de vergunning voor een webshop in ā€˜fatbikesā€™ en ā€˜plusbikesā€™ vanaf een agrarisch bedrijf aan de Elandweg. In het gemeentehuis kreeg hij te horen dat beide bedrijven niet gezien kunnen worden als elkaars concurrenten.

De rechtbank Midden-Nederland heeft dat besluit nu bekrachtigd. Volgens de rechtbank blijkt nergens uit dat Cees Beers daadwerkelijk een fietsenzaak runt.

Beers had tegenover de rechtbank verklaard dat hij zijn activiteiten verder wil laten groeien en het bedrijf in de toekomst wil overdragen aan zijn zoon. Deze stelling is volgens de rechtbank echter onvoldoende om hem aan te merken als potentieel concurrent van de webshop.

Rechtbank Midden-Nederland

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden