BAS, Reaal en Swift’64 stuk voor stuk blij met de nieuwe competitie-indeling

Sport

DRONTEN - BAS, Reaal Dronten en Swift’64 zijn stuk voor stuk blij met de nieuwe competitie-indeling, waarbij ze gezamenlijk in de oostelijke derde klasse C uitkomen. DeDrontenaar.nl vroeg de mening van de drie trainers en proefde alleen bij Bert van den Brink wat bedenkingen.

Bert van den Brink (BAS Voetbal)

„Onze wens als club om naar 3C te gaan is gehonoreerd en dat is voor de club prima. Er zitten voor ons wat nieuwe, onbekende ploegen bij, zoals VEVO en Rouveen, maar voor de rest is het voor de club qua publieke belangstelling en aandacht prima.”

„Persoonlijk wil ik er wel een kanttekening bij maken dat ik het jammer vind dat we de hele Veluwe kwijt zijn: geen Zwart Wit meer, geen Rood Wit. Als trainer heb ik veel contacten op de Veluwe, dus vandaar dat ik die indeling wel mooi vond. Het is nu meer op het oosten en op de polder gericht.”

„Dat Unicum en Batavia er niet bij zitten, dat vind ik positief. Met Lelystad hadden wij helemaal niks. Dus nogmaals: voor de club is het een prima indeling. Wat we nu gaan doen is: kijken wat er qua doelstelling voor ons te halen valt.”

Patrick Posthuma (Swift’64)

„Dit is prachtig! We twijfelden nog een beetje of we misschien in de derde klasse B zouden komen met wat westerse clubs, maar qua entourage en met al die dorpsclubs ben ik zeer content met C. Vooral natuurlijk omdat ook BAS en Reaal erbij zitten. Ik ben zeer tevreden.”

„Ik had ook graag tegen Batavia en tegen Unicum gespeeld. Dat zijn ook mooie uitdagingen. Het was het een of het ander, maar het belangrijkste en het mooiste is dat we met z’n drieën uit die ene gemeente bij elkaar zitten.”

„Bij clubs als Elburg, Doornspijk en Hattem leeft het voetbal ook. Je hebt altijd volk langs de lijn, de entourage is toch wat leuker dan wanneer je in het westen voetbalt: een andere sfeer en ook wat ander voetbal. Ik ben heel content.”

Carl Aventurin (Reaal Dronten)

„Ik vind het een mooie indeling, een mooie uitdaging voor de groep en voor mezelf. Ik heb inmiddels binnen de club wat mensen gesproken en iedereen is er enthousiast over.”

De nieuwe Reaal-trainer komt uit Lelystad, waar hij ook trainer is geweest. Vindt hij het niet jammer dat Unicum en Batavia in een andere derde klasse zitten? Carl Aventurin: „Dat was natuurlijk ook een mooie uitdaging geweest, maar het hoefde niet per sé. Ik wist dat er een kans was dat we niet bij elkaar ingedeeld zouden worden.”

„We spelen veel potjes richting Zwolle en dat vind ik best goed: veel wedstrijden lekker dicht bij huis. En daarnaast een paar mooie derby’s. Dat leeft enorm binnen de groep en ik zag ook al wat reacties van de jongens van Swift: dat is toch alleen maar hartstikke mooi?”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden