Art Drent (BAS)
Art Drent (BAS) BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Asv Dronten wacht op contact met broers Drent: “Er zijn contracten getekend”

Sport

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN – De broers Tom en Art Drent willen hun overgang naar asv Dronten annuleren, maar daar legt de Drontense eersteklasser zich niet zomaar bij neer. De twee tekenden immers een contract en verbonden zich daarmee aan de club.

De Biddinghuizenaren belden afgelopen week onder andere met asv Dronten-trainer Raymond Schuurman om het nieuws te vertellen. “De eigenlijke route is om dan met de technische commissie (TC) in conclaaf te gaan. Ze hebben de TC tot op heden nog niet gebeld, maar ik verwacht dat er komende week wel contact is”, vertelt voorzitter André Aasman.

Tom en Art Drent tekenden in Dronten een contract voor één seizoen. “We hebben ze niet voor niets gehaald, wij dachten echt dat zij een toegevoegde waarde voor de vereniging zouden zijn. Ze hebben een heel goed gesprek gehad, tekenden een contract en werden ingedeeld. Als ze niet meer willen, moeten ze in ieder geval in gesprek om de contracten te ontbinden.”

Volgens de preses is het nog te vroeg om te zeggen of asv Dronten het duo ook daadwerkelijk aan hun contract gaat houden. “Er komt van de week vast wel contact en dan moeten ze het als volwassen mensen oplossen. Ik zou het wel bijzonder jammer vinden als ze niet voor Dronten gaan voetballen. Wij hadden er allemaal onze zinnen op gezet.”

“Gemeld dat ik ga uitschrijven”

Art Drent reageert op de woorden van de voorzitter. “Ik heb telefonisch contact gehad met John Halsema (assistent-trainer) en Raymond Schuurman (hoofdtrainer). Ik heb gemeld dat ik ga uitschrijven en dit heb ik ook naar de ledenadministratie gestuurd. Van het contract ben ik op de hoogte, maar ik neem aan dat John en Raymond dat ook waren. Zij zijn er niet over begonnen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden