Eser Elmali verlengde onlangs zijn contract bij PEC Zwolle.
Eser Elmali verlengde onlangs zijn contract bij PEC Zwolle. PEC Zwolle Media

Eser Elmali rekent bij start van keepersschool in Dronten op 20 keepers

Sport

DRONTEN - Eser Elmali (22) is een druk baasje. De Zwollenaar is het komende seizoen keeper bij Asv Dronten, hij is keeperstrainer bij de vrouwen van PEC Zwolle, hij doet een HBO-opleiding aan de Johan Cruyff Academy in Groningen en hij runt de Keepersschool Zwolle. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, begint Elmali eind augustus met een dependance van die keepersschool in Dronten.

Waarom een keepersschool in Dronten?
Eser Elmali: „In Zwolle is het een succes. Aangezien ik volgend seizoen bij Asv Dronten ga voetballen en er in Flevoland geen keepersschool is, zag ik een gat in de markt. Daarom wil ik het concept van Zwolle, dat uniek is, ook in Flevoland neerzetten.”

Waar bestaat dat concept uit?
„We bieden heel veel dingen: privétrainingen, groepstrainingen, keepersdagen, keepersclinics, lezingen, video-analyses, high-techbegeleiding met GoPro’s, theorietrainingen, huiswerkbegeleiding, noem maar op. Wat we willen zijn is een ècht opleidingsinstituut voor keepers in plaats van het commerciële concept dat je bij heel veel voetbalscholen ziet.”

Op hoeveel keepers reken je?
„We bestaan in Zwolle twee jaar en we werken met twee periodes van tien trainingsweken. Het afgelopen jaar hebben we per periode 70 keepers mogen opleiden. Ik krijg in Flevoland al vrij veel reacties en het moet mogelijk zijn om te beginnen met minstens 20 keepers.”

Op welke leeftijd richt jouw keepersschool zich?
„Het is van 7 tot 18 jaar. Als we groepstrainingen doen, dan werken we met groepjes van maximaal vijf kinderen, ingedeeld naar niveau en leeftijd

Wie zijn de trainers?
„Dat zijn vooral mensen die actief zijn in het betaald voetbal. Ik heb zelf bij PEC Zwolle gespeeld en heb bij FC Emmen in de selectie gezeten. Andere trainers zijn Stef Brummel van Vitesse, Robbert den Dunnen van Go Ahead Eagles en Jurjen van Dijk van Vitesse. We hebben ook gasttrainers. Zo is Sierd van den Berg, de keeperstrainer van Jong Oranje, een keer op bezoek geweest. Daarnaast doen we excursies. zoals in het verleden naar de keeperstrainers van FC Groningen en PEC Zwolle.”

Over jouw eigen keeperscarrière: waarom ben je naar Asv Dronten gegaan?
„Ik kon blijven in het betaald voetbal, maar ik heb gekozen voor m’n maatschappelijke carrière. Raymond Schuurman, de trainer in Dronten, heeft me benaderd. Ik heb ook met clubs gesproken die hoger spelen, maar het belangrijkste is dat ik ga keepen en dat ik er een goed gevoel bij heb. Ik woon in Zwolle, dus qua afstand is het goed te doen. Ik heb kennis gemaakt met de jongens; het is een fijne groep.”

Wat verwacht je van het komende seizoen?
„Ik reken op een leuk seizoen, waarin ik veel ga keepen en veel ga leren. Ik hoop dat ik van waarde kan zijn voor het team en dat we zo snel mogelijk terugkeren in de hoofdklasse.”

Wat voor soort keeper ben je?
„Ik ben niet de langste, maar ik kan heel goed meevoetballen, ik ben een coach, een prater, op de lijn kan ik goed uit de voeten, ik ben katachtig, ik ben redelijk snel. Ik denk dat ik voor dit niveau een allround keeper ben.”

Informatie: website keepersschool.