OFW stelt renovatie 48 woningen in Spelwijk Swifterbant uit tot na de jaarwisseling

Swifterbant

SWIFTERBANT - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) zou dit kalenderjaar beginnen met de voorlopig laatste grote modernisering van haar woningbezit. De renovatie van 48 woningen aan Het Blazoen en De Heraut in Swifterbant is echter uitgesteld tot 2018.

Na het opknappen van 137 chaletwoningen in Dronten-centrum (in maart 2016 afgerond) en van 95 woningen in de Greente-Zuid in Swifterbant (vorige maand afgerond) wilde OFW dit jaar beginnen met het opknappen van de woningen aan Het Blazoen en De Heraut.

Drukte in de bouw

„We zouden in het derde kwartaal van 2017 gaan starten en dat wordt iets later”, legt OFW-manager Marco Kersing uit, „Op dit moment is het heel erg druk in de bouw en daar ondervinden wij nu de consequenties van. Dat betekent dat we de tering naar de nering moeten zetten en er iets meer tijd voor moeten nemen.”

Kersing kan nog niet zeggen wat de consequenties zijn voor de ontwikkelingen in de markt. Het kan zijn dat de renovatie in Swifterbant duurder uitvalt voor OFW: „Maar we kunnen dingen ook minder luxe maken. Dat zijn we nu aan het bekijken.”

Begin volgend jaar

In de nieuwe planning streeft OFW ernaar om voor de kerst een eerste modelwoning klaar te hebben: „We maken eerst altijd een modelwoning, zodat we daar lering uit kunnen trekken. En dan verwacht ik dat we begin volgend jaar kunnen beginnen.”

Video Greente-Zuid

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden