Afbeelding
Hendrine van Walbeek

Tractorpulling Team Let's Try pakt allereerste overwinning in Cadzand

Sport

DRONTEN - Vorige week zaterdag in Putten kwam Team Let's Try al met een grote glimlach terug in de werkplaats nadat een keurige zesde plaats gepakt werd met een compleet gereviseerde V8 motor. Dit weekend kan de glimlach niet breed genoeg zijn: Team Let's Try pakt haar allereerste overwinning in dit seizoen én de allereerste overwinning met de nieuwe trekker die sinds 2016 op de baan rijdt.

Na Putten bleken er geen grote schades te zijn gereden. Dit betekende dat het team uit Dronten aan een week genoeg had om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijd in Cadzand. De wedstrijd in het Zeeuwse land werd een pittige voor vrijwel elke klasse. Er lag een zeer verse en zachte kleibaan op het wedstrijdterrein waardoor vele tractoren lastig hun vermogen over konden brengen. In de Mini Unlimited klasse resulteerde dit in een aantal wilde runs en de nodige schade. Een aantal toppers in de klasse belandden daardoor onderin het klassement. Oskar van der Vinne zette met de Let's Try een hele rustige en beheerste run weg van 81 meter. Het was absoluut geen hele snelle en spectaculaire run maar onder de omstandigheden wel een zeer fraaie. Uiteindelijk bleek geen enkele andere deelnemer te kunnen tippen aan deze afstand wat betekende dat de overwinning een feit was. 'Dit hadden we echt even nodig' zo vertelde Marck Jansen. De grootste beker gaat mee naar Flevoland.

Deze overwinning biedt absoluut nog geen garantie voor de komende wedstrijden. De baan was erg uitdagend en inschattingsvermogen speelde een grote rol. Het team hoopt natuurlijk op nog een aantal mooie resultaten in de laatste wedstrijden van dit seizoen. Op dit moment staat team Let's Try zevende in het Nederlands Kampioenschap. Op zaterdag 29 juli vindt de volgende wedstrijd plaats. Dit is de laatste wedstrijd voor het Eurocup kampioenschap en zal plaatsvinden in het Deense Brande.