Een kapot gesneden net.
Een kapot gesneden net. Facebook Swift'64 voetbal

Swift’64 roept op tot sociale controle na vernielingen op voetbalcomplex

Swifterbant

SWIFTERBANT - Voetbalvereniging Swift’64 heeft een oproep op Facebook geplaatst omdat er voor de tweede keer in relatief korte tijd wat kleine vernielingen zijn aangebracht op het voetbalcomplex. „Laten we er met zijn allen op toezien dat het leuk blijft”, aldus het bestuur.

Twee keer in korte tijd. Is er sprake van een trend?
Voorzitter Niels Krol: „Nee hoor, zo erg is het allemaal niet. Alleen is het nu voor de tweede keer in korte tijd gebeurd. Een maand of twee geleden zijn er wat ramen kapot gegaan. Niet ingegooid ofzo, alleen een paar sterretjes. En vanochtend bleken er een paar netten kapot gesneden te zijn. Het zijn relatief kleine maar wel vervelende incidentjes.”

Wat gaan jullie ertegen doen?
„We roepen iedereen op om de sociale controle hoog te houden. We hebben een oproep geplaatst aan onze leden: kijk alsjeblieft mee en praat er met anderen over. Maak iedereen ervan bewust dat het mooi is dat we het park open hebben. Als een volwassene een keer ’s avonds rustig met de gebruikers praat, zet dat in onze ogen meer zoden aan de dijk dan wanneer we de boel op slot doen.”

Jullie park is gewoon open?
„Ja, we willen iedereen in de gelegenheid stellen om in z’n vrije tijd lekker te voetballen. Dat hòeven we niet te doen, we kunnen het park ook op slot gooien. Maar ja... als iemand het echt in wil, dan komt-ie er toch wel in, dan klimmen ze over het hek. En wij willen graag dat iedereen plezier kan hebben.”

Over het algemeen gaat dat goed?
„Ja hoor, zeker in vergelijking met wat je wel eens van andere clubs hoort. Wij hebben amper te maken met dit soort zaken. En dat willen we graag zo houden.”

Swift'64 op Facebook:

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden