Zes onderzoeken, nationale wetenschapsquiz en VPRO bij Lowlands

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Het wetenschapsprogramma tijdens Lowlands bevat zes onderzoeken, de nationale wetenschapsquiz en VPRO’s ‘The Mind Of The Universe’.

Persbericht Lowlands:

Hoe zwalk je op alcohol? Kun je typen met je brein? Wat is liefde? En is talent aangeboren? Theorieën zat, maar zie die maar eens te bewijzen. Kan geregeld worden! De wetenschappers van LL Science doen op Lowlands een heel weekend lang onderzoek naar een definitief antwoord op die én meer vragen.

Zes teams van onder meer het Radboudumc, de Hogeschool van Amsterdam en het Leids Universitair Medisch Centrum krijgen hun eigen dedicated onderzoekscentrum op Planet Paradise, waar ze de toekomst een klein beetje beter maken. Samen met jou, want zonder proefkonijnen valt er weinig hard te maken. Meedoen? Alvast bedankt, ook namens de mensheid. Met onder andere:

Overleef jij de virtuele zombie-epidemie?

De GGD Flevoland en Amsterdam, het RIVM, de VU en Games for Health slaan de handen ineen om de verspreiding van infectieziekten te onderzoeken. De ultieme infectie? Een zombievirus natuurlijk, dat virtueel maar meedogenloos om zich heen zal grijpen. En waarbij ook de vraag gesteld kan worden: dansen zombies wel genoeg?

Hoe zwalk je op alcohol?

Hoe anders beweeg je met een drankje achter de kiezen? Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam simuleren dronkenschap op zoek naar een antwoord op de eeuwige vraag: hoe anders gedraag jij je met een verhoogd promillage in je bloed?

Nationale Wetenschapsquiz

Knappe koppen opgelet! Ook dit jaar presenteert de VPRO weer een speciale Lowlandseditie van de Nationale Wetenschapsquiz, dit keer gepresenteerd door wetenschapsjournalist Anna Gimbrere en Rob van Hattum, documentairemaker en Chief Science Officer van het sciencemuseum NEMO.

The Mind Of The Universe

Niet bang voor Grote Vragen over de toekomst van de technologische mens in het onmetelijke heelal? Haast je dan naar de tent van The Mind of the Universe op Planet Paradise voor livetalkshows en interviews met wereldberoemde wetenschappers.