Zonnepanelen.
Zonnepanelen. ©maartenheijenk.nl

Aanvragen voor duurzaamheidsleningen blijven maar binnenstromen bij gemeente

Gemeente

DRONTEN - B en W van Dronten stellen voor om meer geld uit te trekken voor zogenaamde ‘duurzaamheidsleningen’. Deze stellen particuliere woningbezitters in staat om tegen een lage rente geld te lenen voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.

Vijf jaar geleden besloot de gemeente voor deze leningen 2 ton per jaar beschikbaar te stellen. Vorig jaar werd het budget verhoogd met 4 ton en nu stelt het college opnieuw voor om 4 ton extra in de pot te storen.

Het blijft aanhouden

Vorig jaar was er veel vraag naar de leningen. Het gemeentebestuur dacht toen dat het om een tijdelijke piek ging vanwege enkele succesvolle campagnes.

„Nu we een jaar later terugkijken blijkt dat deze verhoogde stroom aanvragen blijft aanhouden”, aldus het college, „Hierdoor is het beschikbare bedrag al volledig vergeven.”

68 nieuwe leningen

B en W willen de bewoners blijven ondersteunen bij de verduurzaming van hun woning, vandaar die extra 4 ton. Inmiddels zijn er ook bewoners aan het terugbetalen en dat betekent dat er straks ongeveer 68 nieuwe leningen van gemiddeld 7.500 euro verstrekt kunnen worden.