Kerkcentrum De Hoeksteen in Swifterbant
Kerkcentrum De Hoeksteen in Swifterbant Ā©maartenheijenk.nl

Dorpsbelangen Swifterbant mengt zich op laatste moment in discussie MFC

Swifterbant

SWIFTERBANT - Wethouder Peter van Bergen heeft aangekondigd morgen met zijn plan naar buiten te komen voor de bouw van een multifunctioneel centrum (MFC) in Swifterbant zonder medewerking van de kerken. EĆ©n dag van tevoren mengt ook Dorpsbelangen (DBS) zich in de discussie. Zij roepen op om tĆ²ch de kerken in het plan te betrekken.

ā€žHet bestuur van DBS maakt zich ernstig zorgen over de recente ontwikkelingen. De angst bestaat dat er straks een plan op tafel ligt waar het dorp niet bij gebaat isā€, schrijft Dorpsbelangen in een persbericht. Het bestuur wijst erop dat bij de kerken de indruk is ontstaan dat alle voorstellen van hun kant zonder pardon door de gemeente Dronten van tafel zijn geveegd.

Grote onrust

ā€žIn het dorp is wederom grote onrust ontstaan na deze berichten in de pers. De bewoners van Swifterbant zijn boos. Boos, maar ook vooral teleurgesteld in het college van de gemeente Dronten. De grote vrees van de bewoners is dat het plan wat nu bedacht wordt door het college, zonder daarbij de kerken nog te betrekken, niet aan de wensen van de bewoners tegemoet zal komenā€, aldus een persbericht van Dorpsbelangen.

De indruk bestaat dat de gemeenteraadsleden niet alle informatie krijgen. Dorpsbelangen roept daarom de leden van de gemeenteraad op om zich volledig te laten informeren door de kerken en de stichting de Oeverwal.

In plaats van een nieuwe verkiezingsbelofte voor komende jaren, daagt Dorpsbelangen Swifterbant de politiek uit om er voor te zorgen dat een van de verkiezingsbeloften van de laatste 10 jaar ā€˜nu ook werkelijk uitgevoerd wordtā€™.

Persbericht Dorpsbelangen Swifterbant

Plannen De Hoeksteen

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden