De Dag van de Ouderen van vorig jaar.
De Dag van de Ouderen van vorig jaar. Sonja Zimmerman

Gemeente denkt aan huisbezoek bij ouderen voor een ‘woningcheck’

Gemeente

DRONTEN - Als ouderen langer in hun eigen woning willen blijven wonen, moet dat huis vaak worden aangepast. „Het is bekend dat ouderen dit proces vaak uitstellen”, schrijven B en W. Dronten gaat daarom meedoen aan het project ‘Lang Zult U Wonen’. Eén van de opties is een zogenaamde ‘woningcheck’.

B en W denken aan het inschakelen van een vrijwillige ouderenadviseur vanuit de ouderenbonden. Deze vrijwilliger zou huisbezoeken kunnen brengen voor de woningcheck.

Bewustwordingscampagne

Het project ‘Lang Zult U Wonen’ is enkele jaren geleden begonnen in Overijssel. Het is een bewustwordingscampagne om inwoners vroegtijdig aan te zetten tot het aanpassen van hun woning. Het gemeentebestuur wil dit project ook in gaan zetten voor inwoners van de gemeente Dronten. Partners als SBA, OBD, Meerpaal en Onder Dak zijn daar stuk voor stuk enthousiast over.

Het project wordt, net als de blijversleningen, geïntroduceerd op 6 oktober tijdens de Dag van de Ouderen in De Meerpaal. Het kost de gemeente het eerste jaar bijna 27.000 euro en daarna ruim 10.000 euro per jaar.