Rotonde Overijsselseweg een week lang ’s nachts en op zaterdag dicht

Algemeen

DRONTEN - Net als de rotonde Hanzeweg wordt ook de rotonde Dronterringweg/Overijsselseweg omgebouwd tot een ovonde. Daartoe is de rotonde van zondag 27 augustus tot en met zaterdag 2 september elke nacht gesloten van 20 tot 6 uur. Op zaterdag 2 september is de rotonde ook overdag dicht tot 16 uur.

„Het is de laatste grote operatie waar weggebruikers grote hinder van ondervinden”, schrijft de provincie Flevoland over de aanleg van de Passage Dronten, „Ze wordt daarom speciaal ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om overlast te beperken.”

Andere afsluitingen

In dezelfde week voert de provincie ook andere werken uit waarvoor dezelfde afsluitingen nodig zijn: „Zo wordt de infiltratie van de middenberm van de Overijsselseweg verbeterd: er wordt klei afgegraven en vervangen door draineerzand. Ook vinden reparatiewerkzaamheden plaats aan de verharding van de Overijsselseweg.”

Rendierweg en Colijnweg

Maandag 28 augustus sluit de provincie de aansluiting van de Rendierweg op de Dronterringweg overdag af. Dit gebeurt in verband met het inhijsen van de liggers van het viaduct dat in aanbouw is over deze aansluiting.

Op dinsdag 29 augustus sluit de provincie de aansluiting van de Colijnweg op de Dronterringweg overdag. Dat is ook vanwege het inhijsen van liggers.

Lage Vaart

Behalve voor de viaducten op de kruisingen met de Colijnweg en de Rendierweg moeten ook liggers worden gehesen voor de nieuwe brug over de Lage Vaart. Dat gebeurt overdag op dinsdag 19 en mogelijk ook nog woensdag 20 september.

Het gevolg is dat een rijbaan steeds tijdelijk gestremd wordt in de minuten dat ter plekke een vrachtwagen wordt gelost en kranen de liggers op hun plek hijsen. Het verkeer wordt dan geregeld door tijdelijke verkeerslichten en verkeersregelaars.