Afbeelding
Dropstuff

Gebreide poesjes uit ouderwetse kermisautomaat grijpen op Lowlands

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Het mediakunstcollectief Dropstuff uit Hilversum staat het komend weekeinde op Lowlands met haar nieuwe kunstinstallatie 'Grab The Pussy’. Het is een ouderwetse grijpautomaat van de kermis, waarmee gebreide katjes kunnen worden gewonnen.

De attractie is een onderdeel van het kunstproject ‘De Koude Kermis’. Dropstuff: „Hiermee onderzoeken wij alles tussen kunst en kermis om daarmee een breed publiek kennis te laten maken met de verschillen èn overeenkomsten tussen volkscultuur en ‘high art’.”

Samen breien

De katjes in de grijpautomaat zijn volgens het kunstcollectief gebreid door oma’s uit heel Nederland: „In samenwerking met het ‘Samen Breien’-project van het Nationaal Ouderenfonds, benaderen we brei- en haakclubjes door heel Nederland om nieuwe poezen te maken. Het doel van de breiclubs is het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen.”

„Als je een katje wint, kun je via de chip in zijn of haar halsbandje of de ID-code het verhaal van deze poes achterhalen op grabthepussy.nl. Bijvoorbeeld de naam en een biografie van de poes. Door de chip weten we dan ook waar hij of zij zich bevindt. Via het ’poesie-album’ op Facebook kunnen foto‘s van de poes worden gedeeld. Foto's van de poes met zijn nieuwe baasje èn natuurlijk hoe zijn nieuwe huisje er uit ziet.”

Donald Trump

De naam ‘Grab the Pussy’ is een ironische verwijzing naar een beruchte uitspraak van Donald Trump: „Maar die heeft vast nog nooit zo’n mooi gebreid poesje met eigen handen aangeraakt.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden