Staatssecretaris stelt vliegverbod in boven het Lowlands-terrein

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Op verzoek van burgemeester Aat de Jonge hebben staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) en minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) een gedeeltelijk vliegverbod ingesteld boven het Lowlands-terrein.

„Het festival Lowlands Paradise trekt volgens de gemeente Dronten en de Landelijke eenheid, afdeling Luchtvaart, veel luchtverkeer aan; wellicht door de nabijheid van Luchthaven Lelystad”, schrijft Sharon Dijksma, „In ongecontroleerd luchtruim kan dit leiden tot risicovolle situaties. Deze risicovolle situaties hebben zich in het verleden ook voorgedaan in de buurt van het festivalterrein.”

Evenemententerrein

De beperkingen gelden van vanmiddag (donderdag 17 augustus) twee uur tot maandagmiddag twee uur. Het gaat met name om het evenemententerrein, de camping en het Walibiterrein.

In de beschikking van de staatssecretaris wordt exact omschreven wat er wel en niet mag. Zo zijn vluchten voor zoek- en reddingsacties of spoedeisende medische vluchten wel toegestaan. Ook voor reclamesleepvluchten en drones zijn exacte regels vastgesteld.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden