Carlijn Geluk en Thomas Grosshanten
Carlijn Geluk en Thomas Grosshanten

Oud-studenten vertellen op Warmonderhof over zoektocht naar boerderij

Algemeen

DRONTEN – Oud-studenten van Warmonderhof, Carlijn Geluk en Thomas Grosshanten, werkten en reisden jarenlang in binnen- en buitenland, op zoek naar een boerderij om over te nemen. Het afgelopen jaar zijn ze neergestreken op de Zonnegaard in Voorst. Ze vertellen erover in de eerste avondklas van dit seizoen bij de Warmonderhof op donderdagavond 7 september.

Aanvankelijk vonden Carlijn en Thomas in Nederland geen bedrijf om over te kunnen nemen. Per camper verkenden ze daarom de mogelijkheden in het buitenland. Tijdens hun zoektocht werd het gezin uitgebreid met drie kinderen. Een schat aan ervaring rijker, zijn ze het afgelopen jaar gestart in Voorst met biologisch-dynamisch landbouwbedrijf de Zonnegaard, met een landwinkel, groenteabonnementen en diverse markten.

Avondklassen

De avondklassen van de Warmonderhof worden gehouden in de Warmonderhofzaal aan de Wisentweg 12 in Dronten en beginnen om acht uur. Het zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten ‘om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap’.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden