Asv Dronten duidelijk een maatje te groot voor vierdeklasser EFC'58: 1-6

ERMELO - De groene polderboys van Asv Dronten zijn overduidelijk een maatje te groot voor vierdeklasser EFC'58 en winnen vrij eenvoudig met 1-6 in Ermelo. Tot aan de 25e minuut kon de vierdeklasser met hangen en wurgen en een flinke dosis strijd en inzet de Drontenaren nog tegenstand bieden, maar na de schitterende 0-1 van Kevin van der Vlag was de ban gebroken en volgde er een gigantische kansenfestival.

Een wedstrijdverslag over een oppermachtig en dominant ASV Dronten, maar ook een team wat slordig met zijn kansen omging en totaal onnodig vlak voor tijd nog een tegendoelpunt moest incassseren.

De opstelling

Eser Elmali, Laurens Brouwer (Ingmar Koster), Rik Breemhaar, Chris van Maanen, Maurizio Sleurink (Bob Breemhaar), Wouter van der Molen (Jodi de Boer), Vincent ter Burg, Martijn Timmer, Ricardo Talu, Kevin van der Vlag en Jeroen van der Meer (Lucky Akot).
Wissels: Ingmar Koster, Bob Breemhaar, Jodi de Boer, Lucky Akot en Niek Telgen.
Afwezig: Brian Harpe, Frank Damman, Mike Geres en Tom Kijk in de Vegte.
Trainers: Raymond Schuurman en John Halsema
Teammanager: Duco van Dijk
Verzorgster: Conny Oosterkamp
Assistent scheidsrechter: Jonas van Bergen

Vloeiende aanvalsgolven

Trainer Raymond Schuurman kon het zich veroorloven om zijn grote smaakmaker Niek Telgen aan de kant te houden. Meteen vanaf de aftrap creeerde ASV Dronten met vloeiende aanvalsgolven een enorme veldoverwicht en werden de Ermeloers vastgezet en teruggedrongen.

De Drontenaren lieten een supersnelle balcirculatie zien en kregen in de beginfase een paar goede mogelijkheden. Mooie pogingen van Wouter van der Molen en Chris van Maanen werden geblokt en met de nodige moeite onschadelijk gemaakt.

Er volgde een heuse belegering en omsingeling van het Ermelose doel waarbij de polderboys slordig met de kansen om gingen en vergaten de score te openen. Nadat een poging van Kevin van der Vlag rakelings over het doel verdween ging een ziedend schot van Vincent ter Burg rakelings voorlangs. In de 20e minuut had Jeroen van der Meer iets moois in zijn gedachten, maar diens halve omhaal mislukte en miste alle richting.

Elkaar blindelings vinden

Met name het middenveld met Martijn Timmer, Wouter van der Molen en Vincent ter Burg draaide op volle toeren en wisten elkaar blindelings te vinden. Na een schitterende aanval met one touch voetbal brachten Wouter van der Molen en Martijn Timmer de supporters in vervoering, maar helaas werd Jeroen van der Meer net niet bereikt.

De doelman van EFC moest volop aan de bak om een kopbal van Rik Breemhaar en een hard schot van Martijn Timmer onschadelijk te maken. De thuisploeg probeerde het spel kort en compact te houden, maar konden totaal geen grip op de Dronter aanvallers krijgen.

Slechts sporadisch konden de Ermeloers eruit komen, maar dit kwam door slordig balverlies of gemakzuchtig spel van ASV Dronten waarna de Dronter verdediging deze schoonheidsfoutjes onmiddelijk wisten te corrigeren.

De ban gebroken

In de 25e minuut werd dan eindelijk de ban gebroken toen Martijn Timmer met een subliem steekballetje Kevin van der Vlag in stelling wist te brengen. Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Kevin van der Vlag de bevrijdende 0-1 voor ASV Dronten.

Amper vijf minuten later was het opnieuw raak toen uit een corner van Vincent ter Burg het hoofd van Jeroen van der Meer werd gevonden. Met een rake geplaatste kopbal scoorde Jeroen van der Meer in de 30e minuut de 0 - 2 voor ASV Dronten

Eerste wissels

Trainer Raymond Schuurman paste daarna twee wissels toe en bracht Jodi de Boer en Lucky Akot voor Wouter van der Molen en Jeroen van der Meer in de ploeg. Vlak voor rust kreeg ook EFC nog een mogelijkheid toen de Dronter verdediging niet goed stond op te letten, maar het liep allemaal net goed af.

In de 40e minuut kreeg de balvirtuoos en dribbelaar Lucky Akot het op zijn heupen door met een diagonale schuiver de stand naar 0-3 te tillen. Er waren nog kansen voor Ricardo Talu en Chris van Maanen te zien waarbij een kopbal van Chris van Maanen van de doellijn werd gehaald. Met een 0-3 stand gingen we rusten op een gezellig sportpark Zanderij.

Eenrichtingsverkeer

De gehele tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het Ermelose doel waarbij de polderboys vergaten om de score op te voeren. Trainer Raymond Schuurman bleef doorwisselen en nog een paar dingen uitproberen terwijl EFC'58 volledig werd teruggedrongen en vastgezet. Tussendoor waren er in de spaarzame counters ook twee mogelijkheden voor EFC'58 te zien waarbij doelman Eser Elmali vrij eenvoudig redding wist te brengen.

De thuisploeg probeerde uit alle macht om de schade beperkt te houden, maar er was geen houden meer aan want ASV Dronten werd nu sterker en sterker. Nadat Ricardo Talu, Bob Breemhaar en Ingmar Koster vergaten de trekker over te halen slalomde Lucky Akot zich een weg door de zwart witte defensie.

Fraaie passeerbewegingen

Met fraaie passeerbewegingen was Lucky Akot iedereen te snel af en ook niet zelfzuchtig toen hij vanuit zijn ooghoeken Jodi de Boer vogelvrij zag staan. In de 65e minuut scoorde Jodi de Boer met een intikker de 0-4 voor ASV Dronten.

In de 70e minuut creeerde Kevin van der Vlag zich een vrije doortocht richting het Ermelose doel waarna Jodi de Boer opnieuw werd gevonden voor de 0-5 voor ASV Dronten. Het regende nog even kansen voor ASV Dronten en het duurde tot de 80e minuut totdat dribbelaar Lucky Akot weer van zich liet spreken en Kevin van der Vlag vogelvrij zag opduiken. Diens assist op Kevin van der Vlag betekende de 0-6 voor ASV Dronten.

Nonchalance en gemakzucht

Plotseling sloop er nonchalance en gemakzucht in het team waardoor EFC Ermelo via Ger Jan Visser nog iets kon terug doen.De Dronter doelman Eser Elmali had weinig te doen gehad, maar had in de 89e minuut geen antwoord op het verwoestende schot van Ger Jan Visser die fraai doel trof voor de 1-6 eindstand.

Conclusie: ASV Dronten was overduidelijk een maatje te groot voor deze dappere en strijdvaardige vierdeklasser!
Man of the match: Martijn Timmer.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur speelt ASV Dronten op sportpark Orderbos te Apeldoorn een oefenwedstrijd bij hoofdklasser CSV Apeldoorn.
Deze verslaggever heeft de smaak nu helemaal te pakken en is er dan weer bij!