Afbeelding

Corné in ’t Hout promoveert naar de eredivisie en wordt de videoman van FC Utrecht

Sport

DRONTEN - Na te zijn begonnen bij Asv Dronten en de afgelopen jaren voor toenmalig hoofdklasser Flevo Boys te hebben gewerkt, is Corné in ’t Hout gepromoveerd naar de eredivisie. De Drontenaar wordt de ‘videomaker’ van FC Utrecht.

De 22-jarige Corné in ’t Hout studeert HBO Journalistiek in Zwolle en maakt al ruim zes jaar club-tv, eerst voor Asv Dronten en daarna voor Flevo Boys in Emmeloord. Hij heeft nooit een geheim gemaakt van zijn ambities om ooit eredivisieverslaggever te worden voor Fox, de NOS of ‘een andere grote partij’. In dat streven heeft hij nu een flinke stap gezet.

Zelfde rol als bij Flevo Boys

In ’t Hout krijgt bij FC Utrecht de nog niet bestaande functie van ‘videomaker’ en maakt onderdeel uit van het team dat de video’s maakt voor de website fcutrecht.nl. „Mijn rol en werkzaamheden zijn vergelijkbaar met wat ik deed voor Flevo Boys TV”, vertelt hij over zijn promotie naar het hoogste voetbalniveau in Nederland.

De student is blij dat hogeschool Windesheim en FC Utrecht hem deze kans bieden: „Ze hebben deze mogelijkheid samen gecreëerd en ingepast in mijn opleiding."

Commentator bij SC Heerenveen

Tegelijkertijd behoudt Corné in ’t Hout zijn functie bij een andere eredivisieclub: SC Heerenveen. Daar verzorgt hij sinds het afgelopen seizoen het commentaar op de zogenaamde ‘blindentribune’. Deze speciale tribune voor 14 fans met een visuele beperking is een jaar geleden geopend.

De Friese club zorgt ervoor dat bij elke wedstrijd twee commentatoren verslag doen van de wedstrijd voor de bezoekers van deze tribune. „Het verslag is anders dan een normaal radioverslag", zegt Corné in 't Hout, „Het is veel gedetaileerder en dus intensiever en er zijn daarom ook ècht twee commentatoren nodig."

Het wedstrijdverslag van Corné in ’t Hout is alleen in het Abe Lenstra Stadion te horen. NOS en Omrop Fryslân hebben veel geld betaald voor de rechten op de radioverslagen en dulden daarbij geen concurrentie.

Video blindentribune