Kjell de Groot pakt Nederlands kampioenschap op 1.500 meter steeplechase

AMSTERDAM - Kjell de Groot is al sinds zijn vijfde jaar lid van atletiekvereniging Flevo Delta. Inmiddels is hij 15 jaar en vandaag boekte hij de mooiste overwinning uit zijn carrière tot nu toe: in Amsterdam werd hij Nederlands kampioen op de 1.500 meter steeplechase bij de C-junioren.

Er zijn geen officiële NK’s voor C-junioren. Daarom gelden de nationale C-spelen als officieuze Nederlandse kampioenschappen. Kjell de Groot is middenafstandsloper en hij heeft zich dit jaar toegelegd op de steeplechase. Zijn beste jaarprestatie was de snelste van alle deelnemers en daarom werd hij vandaag als favoriet gezien.

Vanaf het begin aan kop

„Ik wilde vanaf het begin tempo maken en het niet op een sprint aan laten komen”, vertelt Kjell over zijn NK-race. Die opzet slaagde voor honderd procent: „Er waren 20 deelnemers en ik heb van begin tot eind aan kop gelopen.”

De Drontenaar finishte met een straatlengte voorsprong en verbeterde zijn PR met tien seconden naar 4.37:68. De nummer twee Angelo Visser (AV NEA-Volharding) finishte op bijna zes seconden en de nummer drie Jasper van Zaanen (AV’34 Apeldoorn) op meer dan elf seconden.

Dolgelukkig

Kjell de Groot was dolgelukkig: „Het is de eerste keer dat ik Nederlands kampioen geworden ben. Volgende week mag ik nu meedoen aan een interland. Daar wordt alleen geen steeplechase gelopen en mag ik meedoen aan de normale 1.500 meter.”

Qwen Fennema

Bij de meisjes was er vandaag een zevende plaats voor Qwenn Fennema op het hoogspringen. De atlete van Flevo Delta ging over 1.60 meter. De eerste prijs ging naar Demi Boom (ATV Venray) met 1.72.