De huldiging van Lisanne Andeweg.

Lisanne Andeweg zwemt naar zesde plaats bij WK voor masters in Budapest

BUDAPEST (Hongarije) - Lisanne Andeweg van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten heeft uitstekend gepresteerd op de wereldkampioenschappen zwemmen voor masters in Budapest. In de categorie dames tussen de 25 en 29 jaar finishte zij als zesde op de drie kilometer open water.

De wedstrijd werd gehouden in Balatonfüred aan het Balatonmeer. Door een sterke windkracht was er veel golfslag op de baan. Met een hoge watertemperatuur werd het een zware race.

Lisanne kende een uitstekende start en zwom al snel in de kopgroep. Daarna zorgden het ronden van een boei met de nodige tegenwind ervoor dat ze de aansluiting met de koplopers kwijtraakte. Lisanne stelde wel haar zesde plek veilig en kon zich opmaken voor de medailleceremonie waarbij de top zes gehuldigd werd.

Zevende op 800 meter

Twee dagen later zwom ze de 800 meter vrijeslag. Ze slaagde in haar omzet om binnen de tien minuten aan te tikken (9.59.45). Deze tijd leverde haar een zevende plek op, net niet genoeg voor de medailleceremonie.

De reis naar Hongarije was mede mogelijk gemaakt door sponsoring van haar werkgever Prosu Databased Marketing.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden