Afbeelding
Stichting Projecten Rondom het Greppelveld

Picknickplaats Torenbosje besmeurd met vet: „Zinloos, verdrietig, smerig”

Algemeen

DRONTEN - De vrijwilligers van het Torenbosje schrokken zich vanochtend een hoedje bij het betreden van picknickplaats annex kunstwerk. Het beton bleek besmeurd met vet. „Enorm vies”, zegt vrijwilliger Coby Dekker, „We hebben voorlopig maar een bordje ‘gesloten’ opgehangen. Het is zinloos, verdrietig, smerig.”

Het is nog onbekend met wat voor spul het kunstwerk precies is besmeurd. Coby Dekker denkt aan vloeibare braadboter of margarine. Ze vond vlakbij de de picknickplaats een leeg kuipje Becel, dus het kan zomaar margarine zijn.

Tot nu toe onschuldig

De stichting Projecten Rondom het Greppelveld probeert het Torenbosje aan de Elburgerweg, halverwege tussen Dronten en Elburg, aantrekkelijker te maken voor recreanten. Het is niet de eerste keer dat de stichting met vandalisme is geconfronteerd. Tot nu toe bleef het echter bij wat onschuldige incidentjes: vuilnis, eenvoudig te verwijderen graffiti en een gedumpte stoel.

Coby Dekker weet nog niet hoe het vet verwijderd moet worden. „Dat zijn we nu aan het uitzoeken. We hebben niemand die hier ervaring mee heeft en we hebben daar natuurlijk geen heet water ter plekke. Ik ben bang dat we een officieel schoonmaakbedrijf moeten inschakelen en dan loopt de schade al snel in de honderden euro’s. Dat mogen wij als vrijwilligers dan weer ophoesten…”

Vrijwilligers

„Het slaat gewoon nergens op”, oordeelt ze, „Vandalisme is altijd vervelend, maar voor een vrijwilligersorganisatie is het toch wel extra vervelend.” Ze laat zich er echter niet door uit het veld slaan: „Nee hoor, we blijven positief.”

Wel doet ze een oproep voor tips om de daders te kunnen achterhalen: „En als er een sponsor is die kan helpen bij het schoonmaken, dan houden we ons daarvoor natuurlijk ook aanbevolen!”

Torenbosje

Afbeelding
Afbeelding