Kayleigh Heerikhuisen in actie tegen Olivia Turner.
Kayleigh Heerikhuisen in actie tegen Olivia Turner.

Kayleigh Heerikhuisen wint goud in Aylesbury in voorbereiding op WK

Sport

AYLESBURY (Groot-Brittannië) – Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten is zaterdag voor het derde jaar op rij kampioen geworden in de klasse tot 70 kilo op het British SN Open in Aylesbury.

Het toernooi is het nationaal kampioenschap voor G-judoka’s in het Verenigd Koninkrijk. Het is een open toernooi met deelnemers uit heel Europa. Het aantal dames in de zwaardere gewichtsklassen viel deze keer tegen en de klasse van Kayleigh (-70 kilo) werd daarom samengevoegd met de klasse -78 kilo.

Beslissing scheidsrechters

Kayleigh Heerikhuisen won met een houdgreep van Kirsteen Proctor. Tegen Olivia Turner werd er niet gescoord en bepaalden de scheidsrechters dat Kayleigh verloor. Hierdoor werd Turner kampioen in de klasse tot 78 kilo en prolongeerde Kayleigh haar titel in de klasse tot 70 kilo.

„Ik kwam hier niet voor goud maar om wat nieuwe dingen uit te proberen, als voorbereiding op het wereldkampioenschap in oktober in Keulen”, aldus Kayleigh, „Het goud is een mooie bonus maar ik weet ook dat ik nog wat puntjes op de i moet zetten.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden