Afbeelding
OFW

OFW weet nog niet waar het probleem met het innen van de huren vandaan komt

Algemeen

DRONTEN - Normaal gesproken worden de huurafschrijvingen van Oost Flevoland Woondiensten op of kort na de 25ste van de maand uitgevoerd. Deze maand kende OFW opeens een probleem bij het innen van de huur. Het is nog onbekend waar die complicatie vandaan komt.

„Helaas is de huurafschrijving van eind augustus nog niet door de bank uitgevoerd en de huur dus nog niet afgeschreven bij de huurders van OFW”, meldde de woningcorporatie vanochtend op Facebook, „We proberen samen met de bank dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.”

Enkele dagen later

Nadat dit bericht vanochtend was gepubliceerd, is de automatische incasso alsnog uitgevoerd. Dat gebeurde dus enkele dagen later dan gepland. De huurafschrijving is alleen nog niet zichtbaar op de online omgeving voor de huurders van OFW (MijnOFW).

Over de oorzaak van het probleem kan een woordvoerster van OFW nog niets zeggen: „Dat weten we niet, daar zijn we nog mee bezig. Onze afdeling financiën is in overleg met de bank om te kijken waar dit vandaan komt.” Wel gaat ze er van uit dat het is opgelost voordat de huren van de volgende maand moeten worden geïnd.

Dossier OFW

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden