Training Reaal Dronten
Training Reaal Dronten Klaas Huisman

Bekervoetbal start voor Reaal Dronten tegen een oude bekende uit de zondagtijd

Sport

DRONTEN - Het bekervoetbal gaat komende zaterdag van start. Reaal Dronten speelt thuis tegen Noord Veluwe Boys. Columnist Klaas Huisman kijkt vooruit.

Aanstaande zaterdag is de eerste echte vuurdoop voor Reaaltrainer Carl Aventurin en zijn rood zwarte duivels. Om 15:00 uur is op sportpark De Munten te Dronten West de aftrap van het bekerduel Reaal Dronten - Noord Veluwe Boys.

SV Lelystad’67 2

De Reaalisten hebben inmiddels hun eerste oefenwedstrijd in de benen waarbij er met 2-0 werd gewonnen van het tweede team van Lelystad'67. In de eerste helft was Reaal duidelijk de betere partij en werden er veel kansen gecreëerd, maar zou er niet worden gescoord.

In een gelijkopgaande tweede helft was Lelystad iets beter, maar waren het de rood zwarte duivels die via Adil El Morabit en Sedrion Isidora het duel beslisten. Trainer Carl Aventurin reageerde uiterst verheugd en was goed te spreken over de performance en uitvoering in deze eerste oefenpartij. De tweede helft was iets ondermaats, maar na twee goede doelpunten werd deze wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld.

Eerste bekerwedstrijd

De trainer ziet alle bekerwedstrijden als veredelde oefenwedstrijden om allerlei dingen uit te proberen zodat het team over een paar weken klaar is voor de competitiestart op 23 september uit bij VEVO Veessen. De Reaalisten zitten in een zware bekerpoule met Dieze West uit Zwolle en Batavia'90 uit Lelystad en spelen ook tussendoor nog oefenwedstrijden tegen Hatto Heim en DSV'61 Doornspijk.

De Noord Veluwe Boys hebben inmiddels drie oefenwedstrijden in de benen zitten waarbij er met 1-2 van vierdeklasser vv Lemele werd gewonnen. In Hattem gingen de Boys met een ruime 4-0 onderuit bij Hatto Heim terwijl de thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Overwetering met slechts 0-1 werd verloren.

Noord Veluwe Boys

Op een steenworp afstand van de grote buurman WHC Wezep ligt net iets over het spoor in Hattemerbroek de gezellige en gemoedelijke dorpsclub De Noord Veluwe Boys. Deze vanoudsher oude zondagclub werd op 15 Mei 1961 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en maakte in 2008 de overstap naar het zaterdagvoetbal.

Inmiddels heeft deze kleine club ongeveer 200 leden verdeeld over drie seniorenteams, vier jeugdteams en een vrouwenteam. Er is nog wel een recreatieteam actief op de zondag.

Zondagtijd

In die goede oude zondagtijd kwamen Reaal Dronten en de Noord Veluwe Boys regelmatig tegen elkaar in actie. Beide clubs kennen elkaar goed en zaten jarenlang bij elkaar in de zondag 6e klasse in de kelder van het amateurvoetbal. Er komen nostalgische herinneringen uit die tijd naar boven want deze wedstrijden hadden altijd speciaals.

Even voorbij die grote buurman WHC Wezep rechtsaf dat landweggetje op ligt over het spoor dat illustere sportpark De Kuule. Daar in de Kuule boekte Reaal Dronten ooit een memorabele 0-13 overwinning wat jarenlang tot vorig seizoen een clubrecord was.

Ommezwaai naar de zaterdag

In 2008 maakten de Noord Veluwe Boys de ommezwaai naar het zaterdagvoetbal terwijl Reaal Dronten deze stap in 2012 maakte. Deze overstap was noodzakelijk voor de Noord Veluwe Boys omdat er na tien seizoenen in de 6e klasse geen vooruitzichten meer waren.

Toch ging deze overstap niet zonder horten en stoten en konden de Veluwenaren twee seizoenen geen eerste team op de been krijgen. Vorig seizoen kwamen de Noord Veluwe Boys goed voor de dag en werden er tussendoor knappe resultaten geboekt, maar aan het eind van de rit eindigden de blauwen op een 12e plek in de vierde klasse.

Onderlinge duels

In de vierde klasse C kwamen beide teams vier keer eerder tegen elkaar in actie. In het seizoen 2013-2014 gingen de duivels in De Kuule met 1-0 onderuit bij de Boys wat tot nu toe de enigste nederlaag was voor de rood zwarten terwijl de thuiswedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd met 5-2 gewonnen en wonnen de Reaalisten in De Kuule met 1-3 van De Noord Veluwe Boys.

Een nieuwe koers

De blauwen reikten nog nooit hoger dan de tiende plek in de vierde klasse en willen hier het komend seizoen verandering in brengen. Inmiddels zijn er goede spelers uit de regio in De Kuule neergestreken waaronder de broertjes Robin en Michel Fuchten die ooit bij WHC Wezep furore in de hoofdklasse maakten. Daarnaast brengt ook Jimmy Boy Roelofsen veel ervaring en routine met zich mee want de Noord Veluwe Boys willen dit seizoen meedoen.

Vorig seizoen was in de vierde klasse Ronald Winter de absolute clubtopscorer bij Noord Veluwe Boys met 26 doelpunten. Verder pikken ook Gijs van Hulst en Henk van Ommen regelmatig een doelpuntje mee.

Hoofdtrainer Gerrit Visch gaat samen met leider/speler Murat Avci aan zijn tweede seizoen beginnen in Hattemerbroek. Deze trainer was eerder actief bij Vierhouten en vv Nunspeet.

In de zondagtijd wist Reaal Dronten nog hoge uitslagen tegen de Noord Veluwe Boys neer te zetten, maar dit is tegenwoordig absoluut geen vanzelfsprekendheid meer. Vorig seizoen werd het thuis op De Munten 5-2 voor de duivels.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur is de aftrap in Dronten West!

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden