Rudy Maerman kijkt toe hoe het kunstwerk wordt schoongespoten.
Rudy Maerman kijkt toe hoe het kunstwerk wordt schoongespoten. Torenbosje

Vandalisme Torenbosje: Vet is weg, maar de vlekken blijven zitten

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft vanmorgen het vet verwijderd van het kunstwerk annex picknickplaats bij het Torenbosje aan de Elburgerweg. De vlekken blijven echter zitten, daar is niets meer aan te doen.

„De prut en de troep is eraf, maar het vet is behoorlijk in het beton getrokken. Die vlekken krijgen we er niet uit”, treurt voorzitter Rudy Maerman.

Ontvetter en kokend water

Het afgelopen weekeinde werd het kunstwerk beklad met vet of boter. De gemeente Dronten hielp vanmorgen met het verwijderen. Maerman: „Zij hebben er ontvetter opgespoten en daarna is het met kokend water afgespoten.”

De medewerker van de reinigingsdienst had al voorzien dat het niet voor 100% weg zou gaan. „Die vertelde dat je het eigenlijk binnen een uur moet weghalen, anders trekt het in het beton. Maar ja… wij zijn vrijwilligers en we komen er niet iedere dag.”

Ook de fabrikant van de betononderdelen had deze afloop voorspeld: „Die had gezegd: als het er eenmaal intrekt, gaat het er niet meer af.”

Burgemeester komt kijken

Burgemeester Aat de Jonge nam vanmorgen hoogstpersoonlijk een kijkje bij de werkzaamheden. Rudy Maerman waardeerde dat: „Leuk dat je vanuit die kant wat ondersteuning krijgt. Kennelijk zijn we toch goed bezig.”

„De burgemeester vond het enorm sneu voor ons. Hij vreest dat we de dader nooit zullen vinden. Hij heeft gezegd dat we een volgende keer gelijk de gemeente moeten bellen.”

De plek aan de Elburgerweg, halverwege tussen Dronten en Elubrg, is inmiddels weer voor iedereen toegankelijk: „We moeten er maar van uitgaan dat het een incident was en dat het hierbij blijft. Dat hopen we tenminste”

Torenbosje

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden