Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten begint het bekeravontuur met een 3-0 overwinning

Sport

DRONTEN - Columnist Klaas Huisman was vanmiddag op sportpark De Munten in Dronten-west waar hij de bekerwedstrijd van Reaal Dronten tegen Noord Veluwe Boys (3-0) bijwoonde.

Op sportpark De Munten te Dronten West heeft Reaal Dronten zijn eerste bekerwedstrijd met 3-0 van Noord Veluwe Boys gewonnen We spraken met centrale verdediger Mark de Ridder over deze wedstrijd.

Trainer Carl Aventurin begon in deze opstelling: Angelo Brink, Brett Eijkelboom, Mark de Ridder, Stefan Yu, Sedrion Isidora, Gio Wegman, Stefan Wermers, Mustafa Olmez, Ihsan Turan, Mo Elmorabit, Adil Elmorabit.
Wissels: Branko Huiberts, Halim Habaouni, Lesley Pankl, Oussama Abdellati, Ouahib Akhiyate.
Afwezig: Remco Drenth, Danny Mol,Dennis Henstra, Ayrton Neijenhuis, Maicel Snijders, Azad Abdullah & Newzad Abdullah.

Fletse eerste helft

Reaal verdediger Mark de Ridder over de eerste helft: Het was een fletse eerste helft waar we erg behoudend en afwachtend speelden begon Mark. De zon stond strak aan de hemel en het was broeierig warm waardoor wij moeite hadden om het tempo omhoog te gooien.

Het veld lag er goed bij, maar het voelde stroperig en loodzwaar vervolgt Mark de Ridder. Wij hadden een enorm veldoverwicht, maar deden hier weinig mee en creƫerden slechts een paar kleine kansjes.

De tegenstander hanteerde alleen maar de lange bal en hield het tempo laag. Ondanks dat wij de betere ploeg waren oogde het voetbal voorspelbaar en lag het tempo veel te laag. Slechts twee keer hoefde Reaal doelman Angelo Brink in actie te komen, maar hij deed dit uitstekendā€¦. je ziet onze keeper groeien en zelfvertrouwen krijgen vervolgt Mark de Ridder. Reaal kreeg kansen via schoten van Mustafa Olmez en Mo Elmorabit, maar we gingen met een 0-0 stand rusten.

Meer lef en beleving

In de tweede helft liep het stukken beter en was er meer lef en beleving. We gooiden nu alle schroom van ons af en voetbalden met flair en hanteerden een hoger tempo. Op het middenveld lieten Gio Wegman, Stefan Wermers en Mustafa Olmez goede dingen zien. Na de wissel Lesley voor Mustafa schoof Sedrion Isidora door naar het middenveldā€¦. dit liep ook lekker.

Een indraaiende corner van Mustafa Olmez zeilde zomaar uit het niets binnen voor de bevrijdende 1-0 voorsprong. Dit was ongeveer in de 55e minuut en gaf ons vleugels en vertrouwen om nu door te drukken.

Halverwege de tweede helft werd het duel in een paar minuten tijd beslist door de broertjes Mo en Adil Elmorabit. Na een schitterende aanval over vele schijven scoorde spits Mo Elmorabit op subtiele wijze de 2-0 voor Reaal Dronten. Kort hierop scoorde zijn broertje Adil Elmorabit met een puntertje de dikverdiende 3-0 en was deze wedstrijd gelopen.

We speelden het duel gecontroleerd en gedisciplineerd uit vervolgt Mark de Ridder. De Noord Veluwe Boys eindigde deze wedstrijd met tien man want ze zaten door hun wissels heen.

Wissels

De trainer bracht nog verdediger Lesley Pankl voor middenvelder Mustafa Olmez in de ploeg want Mustafa kreeg een beetje last, maar het viel achteraf allemaal wel mee. Nu ging Lesley Pankl op de backpositie spelen en schoof Sedrion Isidora een linie naar voren om het middenveld te versterken.

Verder kwamen ook Branko Huiberts en Halim Habaouni voor Ihsan Turan en Brett Eijkelboom in de ploeg. De nieuwe aanwinst Brett Eijkelboom heeft nog een trainingsachterstand, maar is een geweldige back vervolgt Mark.

Volgende week zaterdag speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij vierdeklasser Dieze West in Zwolle.

Naar zijn zin

De centrale verdediger Mark de Ridder heeft het geweldig naar zijn zin bij Reaal Dronten en is blij dat hij deze stap heeft gemaakt. Hij komt uit de jeugdopleiding van ASV Dronten en heeft ook nog een seizoen in Lelystad bij Batavia'90 zondag gespeeld. Bij ASV Dronten werd Mark de Ridder als middenvelder klaargestoomd, maar als verdediger komt hij nu ook goed uit de voeten.

Ik zat met mijn studie en heb het even rustig aan moeten doen, maar ik voel mij echt thuis hier bij Reaalā€¦ een mooie club om mijzelf te ontplooien en te ontwikkelen. Wij willen hier iets moois neerzetten want wat trainer Patrick Posthuma allemaal bij Swift'64 doet dat kunnen wij hier ook.

Dit is een gezellig team met uitzonderlijke goede voetballers en een top trainer. Wij zijn klaar voor de derde klasse besluit Mark de Ridder.

Klaas Huisman

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 14 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 15 uur geleden