Afbeelding

Betalen met een goede of groene daad

Partnerbijdrages

Bij GroenRijk Dronten kun je op vrijdag 8 september wel erg bijzonder afrekenen aan de kassa. Beloof jij een goede of groene daad te doen? Dan kun je een gratis plantje meenemen uit het tuincentrum.

Dit bijzondere initiatief is om aandacht te vragen voor de Week van de Alfabetisering. Als je belooft een keer voor te lezen op school, je opgeeft als taalmaatje voor iemand die slecht Nederlands spreekt, maar ook als je het gras maait bij de buurvrouw of een plantje brengt bij een bewoner in het bejaardenhuis, mag je een gratis plantje meenemen. Maar in ruil daarvoor moet je wel je het uitvoeren van de goede daad wel delen met een foto op Facebook of Twitter (#groenrijk)!

Laaggeletterdheid

Analfabetisme en laaggeletterdheid is nog steeds een groot probleem in Nederland. Dit beperkt zich niet alleen tot deze mensen en hun gezin, maar is ook duur voor onze samenleving. Kan je slecht lezen? Dan kan dit leiden tot foutief medicijngebruik, werkloosheid en een leerachterstand voor de volgende generatie.

GroenRijk

GroenRijk is al langer bezig met dit goede doel. Dit doet het landelijke tuincentrum onder meer door planten beschikbaar te stellen voor de landelijke Goede Daden Winkel in Zoetermeer. De afgelopen twee jaar zijn er ook voorleesochtenden georganiseerd bij alle GroenRijk-tuincentra.

Kijk voor alle vestigingen en meer informatie op GroenRijk.nl.