Het videobeeld vanuit het gemeentehuis.
Het videobeeld vanuit het gemeentehuis.

Start vergaderseizoen gemeenteraad Dronten door technische storing een week uitgesteld

Gemeente

DRONTEN - De start van het nieuwe vergaderseizoen van de gemeenteraad is een week uitgesteld. Kort na het begin van de commissievergadering van vanavond moest voorzitter Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten) de vergadering alweer schorsen vanwege een technische storing.

De vergaderingen van de gemeenteraad worden vastgelegd op video en die vastlegging werkte vanavond niet naar behoren. Er werd gewerkt aan een oplossing, doch deze werd niet gevonden.

Improviseren

Mevrouw Plasschaert wilde de vergadering na een schorsing van twintig minuten alsnog beginnen met een 'geïmproviseerd programma': ,,Mensen die geen stroom en geen microfoon hebben, mogen naar de spreekstoel komen. Vergeleken bij veel problemen in de wereld is dit natuurlijk maar een klein probleem.”

Niet iedereen was het daar echter mee eens. ,,Erg amateuristisch", vond haar partijgenoot Jan Ammerlaan. Daarop werd de vergadering wederom geschorst, nu voor overleg.

Een week uitstel

Om acht uur, een half uur na het geplande begin van de vergadering, werd de bijeenkomst hervat. Mevrouw Plasschaert meldde dat in overleg was besloten de vergadering een week uit te stellen: naar donderdag 14 september, 19 uur.

Wel gaf wethouder Ton van Amerongen antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks. Zie het artikel: