Afbeelding
Klaas Huisman

Waterballet tussen Asv Dronten en SV Lelystadā€™67 gestaakt bij 1-0

Sport

DRONTEN - Klaas Huisman dacht vandaag een column te schrijven over voetbal. Het werd uiteindelijk een waterballet.

De bekerwedstrijd ASV Dronten - Lelystad'67 is bij een 1-0 tussenstand voor de groenen in de 55stee minuut definitief gestaakt. Door hevige regenval, pittige hagelbuien en onweer stond het kunstgrasveld van ASV Dronten in een mum van tijd volledig blank waardoor verder spelen geen optie meer was.

Hier zag het in de eerste helft nog niet naar uit want onder een aangenaam najaarszonnetje trapten beide teams onder toeziend oog van sc Emmeloord-trainer Arnold Roossien af voor deze polderderby. Voorafgaand hadden de jongens van het tweede team van ASV Dronten met maar liefst 8-0 van vv Hattem 2 gewonnen.

Opstelling Asv Dronten

Bij ASV Dronten stond Eser Elmali op doel en waren het centrale duo Chris van Maanen en Rik Breemhaar het slot op de deur. Op de backposities waren Maurizio Sleurink en Laurens Brouwer verantwoordelijk voor de aanvoer richting het middenveld waar Wouter van der Molen, Niek Telgen en Vincent ter Burg voor het cement tussen de linies moesten zorgen.

In de voorhoede zorgden Kevin van der Vlag, Lucky Akot en Martijn Timmer voor het nodige vuurwerk waarbij Martijn Timmer ook regelmatig het middenveld kwam assisteren. Op de bank zaten Jodi de Boer, Jeroen van der Meer, Brian Harpe, Bob Breemhaar, Ingmar Koster en reservedoelman Jeroen Bokdam.

Fanatiek, fel en gretig

De Drontenaren begonnen voortvarend met veel variatie en beweging in de voorhoede aan deze wedstrijd. In de 2e minuut kreeg ASV Dronten twee corners op rij te nemen waarbij een kopbal via een Lelystad verdediger de lat schampte.

Het initiatief lag bij ASV Dronten waarbij de middenvelders Vincent ter Burg, Niek Telgen, Wouter van der Molen en Martijn Timmer voorop in de strijd gingen. Op elke bal werd hartstochtelijk doorgejaagd en alle gaatjes tussen de linies werden door Niek Telgen en Vincent ter Burg vakkundig dichtgelopen.

In de 10e minuut lieten de groen witten een vloeiende aanval over vele schijven zien waarbij Chris van Maanen de bal precies op maat bij Kevin van der Vlag deponeerde. In een flitsende beweging wist Kevin van der Vlag de behendige Niek Telgen te bereiken die op zijn beurt Lucky Akot in stelling bracht. De inzet van Lucky Akot zeilde rakelings naast het doel.

Slordig en rommelig

Halverwege de eerste helft brak er een slordige en rommelige fase aan, maar toch bleven de Drontenaren de bovenliggende partij.

Ondanks het initiatief en een enorm veldoverwicht werd er regelmatig onnodig balverlies werd geleden, maar Lelystad was niet in staat gevaarlijk te worden. Met veel strijd, passie en inzet werden de Lelystedelingen vastgezet en opgejaagd en bleven de groen witten de betere ploeg.

Twee goede kansen

Een vrije trap van Vincent ter Burg spatte uiteen op de vuisten van doelman Martijn Dekker waarna de rebound van Martijn Timmer rakelings naast het doel verdween.

In de 25e minuut lieten Vincent ter Burg en Maurizio Sleurink een snelle actie zien waarbij de voorzet van Maurizio Sleurink door Martijn Timmer op zijn pantoffel werd genomen. Deze poging van Martijn Timmer spatte tegen onderkant lat uiteen waarna ook de rebound er niet in ging en de daaropvolgende scrimmage niets zou opleveren.

Dynamisch en strijdvaardig

Op het middenveld werden er pittige duels uitgevochten waarbij Martijn Timmer, Niek Telgen en Vincent ter Burg de duels wisten te winnen en de opbouw van Lelystad volledig ontregelden. Met de technische stofzuigers Niek Telgen en Vincent ter Burg heeft ASV Dronten belangrijke troeven in handen.

Die andere middenvelder nieuwkomer Wouter van der Molen werkte zich een slag in de ronde, maar is nog lang niet op zijn niveau en geen schim van de speler die hij ooit was. Een vervelende knieblessure speelt hem nog steeds parten waardoor deze haperende turbo nog steeds op halve krachten draait.

Vlak voor rust ging het niet meer en moest Wouter van der Molen met een pijnlijke gezicht het veld ruimen voor Jodi de Boer. Wij wensen Wouter een spoedig herstel toe! Er volgden wat omzettingen waarna ook Jodi de Boer zich liet gelden en goede dingen liet zien.

Verdiende voorsprong

In de 34e minuut kwamen de Drontenaren op een verdiende 1-0 voorsprong toen een vrije trap van Vincent ter Burg doorschoot en van dichtbij door het groene goudhaantje Lucky Akot tegen de touwen werd geschoten voor de 1-0 voorsprong voor ASV Dronten.

Er was vlak voor rust nog een misverstand in de Lelystadse verdediging te zien, maar niemand wist hiervan te profiteren. Het spel werd grimmiger en feller en langzaam gingen de hemelsuizen open en begon het zeer hard te regenen. Met een 1-0 voorsprong voor ASV Dronten gingen we rusten.

Grote hagelstenen

In de rust ging het heviger en harder regenen waarbij er ook grote hagelstenen naar beneden kwamen. Desondanks het heftige weer besloot het arbitrale trio om af te trappen voor de tweede helft.

Een vrije trap van Vincent ter Burg belandde op het hoofd van Jodi de Boer waarbij Lelystad doelman Martijn Dekker tot het uiterste moest gaan om redding te brengen. De daaropvolgende corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het doel waar niemand de trekker kon overhalen.

De hemelsuizen gingen open en heftig noodweer verstoorde deze wedstrijd! In verte hoorde je het gerommel en zag je de lichtflitsen aan de horizon en in een mum van tijd stond het hoofdveld helemaal blank. De scheidsrechter kon niet anders dan deze wedstrijd stil te leggen.

Na ongeveer 15 minuten bleek het hoofdveld helemaal blank te staan waardoor er niet meer verder kon worden gespeeld. Met een 1-0 stand is deze bekerwedstrijd gestaakt en het is nog niet bekend wanneer het duel zal worden uitgespeeld.

Wordt vervolgt!

Klaas Huisman

Standen beker:

Asv Dronten

  1. SV Lelystadā€™67 1-3
  2. Asv Dronten 1-3
  3. West Frisia 2-3
  4. SC Emmeloord 2-0

Swiftā€™64

  1. Olympiaā€™28 2-6
  2. Unicum 2-3
  3. Swiftā€™64 2-3
  4. Wilsum 2-0

BAS

  1. BAS 2-4
  2. ā€™t Harde 2-4
  3. Prins Bernhard 2-1
  4. Elspeet 2-1

Reaal Dronten

  1. Reaal Dronten 2-6
  2. Bataviaā€™90 1-3
  3. Noord Veluwe Boys 1-0
  4. Dieze West 2-0

Zaterdag 16 september

  • Asv Dronten ā€“ SC Emmeloord (17 uur)

MHC Flevoland

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden