Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten heeft aan één helft genoeg voor 5-1 overwinning op Dieze West

ZWOLLE - Reaal Dronten heeft de bekerwedstrijd in Zwolle tegen Dieze West na een 0-0 ruststand met 1-5 gewonnen. Columnist Klaas Huisman:

De rood zwarte duivels uit Dronten West hebben in Zwolle ook hun tweede bekerwedstrijd gewonnen. Op sportpark Het Hoge Laar wonnen de Reaalisten uiteindelijk met maar liefst 1-5 van vierdeklasser Dieze West.

Ondanks een zeer matige eerste helft waarin er niet werd gescoord volgde er een ontketende tweede helft met zes doelpunten. We spraken na afloop met trainer Carl Aventurin en verdediger Mark de Ridder over deze wedstrijd.

Niet compleet

Trainer Carl Aventurin kan nog steeds niet over een complete selectie beschikken want vandaag waren Remco Drenth, Danny Mol, Lesley Pankl, Marc Otten, Ayrton Neijenhuis, Azad en Newzad Abdullah er nog niet bij. Vooraf was doelman Angelo Brink wegens rugklachten een twijfelgeval, maar gelukkig was hij net op tijd hersteld en fit genoeg om te kunnen starten.

Voor de zekerheid had de trainer de jeugdkeeper Cayan meegenomen, maar gelukkig kon Angelo Brink deze wedstrijd gewoon uitspelen. Onderaan dit verslag staat de opstelling van Reaal Dronten.

Matig, slordig en ongeïnspireerd

Ondanks een enorm veldoverwicht met vier goede kansen liep het niet lekker in de eerste helft.
Er was te weinig beleving en totaal geen scherpte volgens trainer Carl Aventurin. Tijdens de warming up oogde het al slapjes en ongeconcentreerd en dit kan echt niet in deze fase want juist in de voorbereiding verwacht je meer spirit en power volgens de trainer.

Er was geen goede aansluiting tussen de linies en we leden onnodig veel balverlies vult verdediger Mark de Ridder aan. De opbouw haperde waardoor ook Dieze West twee goede kansen kreeg, maar gelukkig bracht doelman Angelo Brink redding.

Gaandeweg ging het beter lopen en konden we meer pressie en druk zetten vervolgt Mark de Ridder. De Drontenaren waren gevaarlijk uit standaardsituaties en met de indraaiende corners, maar er werd in de eerste helft niet gescoord. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

Donderspeech

Trainer Carl Aventurin hekelde in de rust de slappe beleving en instelling en nam nu met omzettingen rigoreus maatregelen. Middenvelder Mustafa Olmez kampt nog steeds met lichte hamstringklachten en werd gewisseld voor Ouadi Lilach.

Verder kwamen Branko Huiberts en Mo Elmorabit voor Stefan Yu en Ihsan Turan in de ploeg en volgden er een paar omzettingen. In een emotionele en indringende toespraak zette de trainer de puntjes op de i en maakte hij het team duidelijk wat hij graag in de tweede helft wilde zien.

Orde op zaken

Direct na rust voerden de Reaalisten het tempo op en volgde er een offensief met snelle vloeiende aanvalsgolven op het Zwolse doel. Met veel druk en pressie naar voren toe werden de Zwollenaren vastgezet en al snel volgde in de 50e minuut het openingsdoelpunt.

Uit een strakke voorzet vanaf rechts belandde de bal op het hoofd van invaller Ouadi Lilach die met een fraaie rake kopbal de score opende voor de 0-1 voor Reaal Dronten. Amper een minuut later stond het in de 52e minuut 0-2 toen een ingespeelde bal in het centrum verkeerd werd beoordeelt door de Zwolse verdediging. Het was Adil Elmorabit die van dichtbij wist te profiteren door de 0-2 te scoren.

Mindere fase

Toch lieten de Reaalisten de teugels weer een beetje vieren en kwamen de Zwollenaren door een verdedigingsfout weer terug in deze wedstrijd. Hier ging een communicatiefout tussen doelman Angelo Brink en de verdediging aan vooraf waardoor Dieze West in 65e minuut iets kon terug doen voor de 1-2 aansluitingstreffer.

De Zwollenaren zetten nog even aan en kregen twee goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar doelman Angelo Brink en de verdedigers Mark de Ridder en Branko Huiberts grepen goed in.

Definitieve beslissing

Toch wisten de Reaalisten deze wedstrijd weer naar hun hand te zetten en definitief te beslissen.
Een vrije trap van uitblinker Gio Wegman werd door een Zwolse verdediger pardoes met de hand uit het doel geslagen. De scheidsrechter spaarde deze speler en gaf Reaal een strafschop die feilloos door Gio Wegman werd benut voor de 1-3 in de 75e minuut.

In de slotfase ging het ineens hard en zorgden Adil Elmorabit en Stefan Wermers voor de uiteindelijke 1-5 eindstand voor de rood zwarte duivels.

De trainer was na afloop tevreden over de uitvoering van de tweede helft en zag het team na rust progressie maken. Sommige spelers hebben een trainingsachterstand en kunnen nog veel beter. Tegen Hatto Heim was ik nog druk aan het experimenteren en allerlei zaken aan het uitproberen waardoor wij met 5-0 klop kregen. In de competitie zullen wij er staan en kan ik mijn sterkste team opstellen besluit trainer Carl Aventurin.
Man of the match: Gio Wegman.

Opstelling

Angelo Brink, Brett Eijkelboom, Stefan Yu (Branko Huiberts), Mark de Ridder, Sedrion Isidora, Mustafa Olmez (Ouadi Lilach), Stefan Wermers, Gio Wegman, Ihsan Turan (Mo Elmorabit), Charlean Kiziler, Adil Elmorabit.
Wissels: Branko Huiberts, doelman Cayan, Ouadi Lilach, Mo Elmorabit.
Afwezig: Remco Drenth, Danny Mol, Lesley Pankl, Marc Otten, Oussama Abdellati, Ouahib Akhiyate, Ayrton Neijenhuis, Maicel Snijders, Azad Abdullah, Newzad Abdullah.

Volgende week zijn de Reaalisten vrij waarna de rood zwarten op dinsdagavond 19 september in Lelystad tegen Batavia'90 in actie zullen komen. De bekerwedstrijd bij Batavia'90 begint dan om 20:00 uur op sportpark Doggersbank te Lelystad. Deze verslaggever reist dan mee voor een verslag,