Afbeelding
Circus Sijm

Circusacts uit alle hoeken van Europa vijf dagen aan de Havenweg in Dronten

Cultuur

DRONTEN - „In zijn piste serveert directeur Alex Sijm van het Noord-Hollands familiecircus Sijm een maaltijd van spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een saus van vaart en aanraakbaarheid.” Dat schrijft Circus Sijm over de voorstelling die van woensdag 20 tot zondag 24 september te zien is in Dronten.

Het circus slaat haar tenten op aan de Havenweg. „Wij presenteren in onze verwarmde tent de productie: ‘De Toekomst van de Historie’, een ode aan het klassieke circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass.”

Overdaad aan amusement

Volgens circusdirecteur Alex Sijm is het een gewaagde stap: „Want het publiek is verwend. Televisie en internet bieden een overdaad aan amusement. Het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxe theaters.”

„De intieme tent waarin wij onze show presenteren, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar ons circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geven wij gasten een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd.”

Het circus vindt de gekozen tent een schot in de roos: „Want als toeschouwer voel je de vlammen van de vuurspuwer, ruik je de paardjes die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Als de clown even later zo moet huilen dat de tranen als straaltjes richting het publiek stromen, voel je letterlijk de betrokkenheid.”

Uit alle hoeken van Europa

Over het programma zegt Sijm: „Wij hebben artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer, acrobatiek met spierkracht waar menig sportschool jaloers op zou zijn. Het Italiaanse clownsduo Di Lello’s blinkt uit met een combinatie van muziek, ballet en mimiek waarmee het stel bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.”

Doordat Circus Sijm circusacts boekt die overal vandaan komen, bestaat het gevaar dat het een samengeraapt programma is. Volgens Sijm is dat echter niet het geval: „Met een uitgekiende mix van muziek, licht en persoonlijke woorden, laten wij de acts naadloos in elkaar overvloeien.”

„Daardoor voel je je te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding