Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal ondanks nederlaag niet ontevreden over het vertoonde spel

Sport

DRONTEN - Coach Wilbert Leendertse van de korfballers van ASVD was in Hardinxveld-Giesendam ondanks de 22-18 nederlaag niet ontevreden: „Vriendenschaar was ervarener en op de juiste momenten heel scherp. Ik heb een goede wedstrijd gezien waarin het team maximaal heeft gezocht naar oplossingen.”

Er stond gisteren voor ASVD een lange rit op het programma. Voor haar tweede wedstrijd in de overgangsklasse moest worden afgereisd naar Hardinxveld-Giesendam. Na vorige week een knappe overwinning te hebben behaald tegen Amicitia, waarbij ASVD als collectief erg sterk speelde, was Vriendenschaar de tegenstander.

Snelle voorsprong

In de beginfase kwam ASVD op voorsprong via doelpunten van de dames. Vriendenschaar deed er verdedigend echter meteen een schepje bovenop, waardoor de voorsprong niet lang behouden kon worden.

ASVD had moeite met de verdedigende druk van de tegenstander en kwam hierdoor niet makkelijk tot scoren. Toch werd er hard gewerkt en werd er gerust met een achterstand van drie doelpunten: 15-12.

Verdedigende druk

In de tweede helft werd door middel van het wisselen en terugwisselen geprobeerd om onder de verdedigende druk van Vriendenschaar uit te komen. Het mocht niet baten. Vriendenschaar had hier steeds tijdig een antwoord op. Telkens als ASVD dacht te kunnen aansluiten, scoorde Vriendenschaar. De wedstrijd eindigde in 22-18.

Komende zaterdag komt KVZ uit Zutphen op bezoek (aanvang: 15.30 uur).

Scores ASVD:

  • Selwin Edzes 6
  • Ingrid de Boer 5
  • Rodee Voortman 4
  • Vincent van Bussel 2
  • Jitte Leendertse 1
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden