Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Politieagent betrapt in vrije tijd een zich misdragende automobilist uit Den Bosch

Algemeen

DRONTEN - Een politieagent heeft in zijn vrije tijd in Dronten een automobilist uit Den Bosch betrapt, die tal van regels overtrad. Zo bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

,,Ook in privétijd zijn wij politieagenten", meldt de desbetreffende agent op Facebook, ,,Zo viel mij gistermiddag, in eigen auto onderweg naar mijn late dienst, het rijgedrag van een grijze bestelauto op."

,,De bestuurder reed zonder gordel, reed te hard, maakte abrupte bewegingen en bleef erg dicht op zijn voorgangers rijden. Op het Gangboord in Dronten werd luid getoeterd naar een op de fiets het zebrapad overstekende jongedame en even verderop vloog een literpak chocolademelk uit het raam."

Uitvoerig strafblad

,,Ondertussen had ik via de portofoon mijn collega's in kennis gesteld en volgde een staandehouding. De 27-jarige bestuurder, woonachtig in Den Bosch, bleek een uitvoerig strafblad te hebben en nooit in het bezit te zijn geweest van een rijbewijs."

,,Voor het rijden zonder rijbewijs en het afval achterlaten heb ik hem een bekeuring aangezegd waarvoor hij zich zal moeten verantwoorden voor justitie. Zijn bijrijder, welke wel in het bezit was van een geldig rijbewijs, mocht met het voertuig de weg vervolgen."

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden