Gemeente Dronten: „Wij accepteren geen nachtvluchten op Lelystad”

Algemeen

DRONTEN – De uitgangspunten voor het aantal vliegbewegingen en het verbod op nachtvluchten staan vast. Dat schrijven B en W van de gemeente Dronten in een persbericht over vliegveld Lelystad.

„Voor ons staat het belang van de gemeente voorop en onze voorkeur gaat uit naar die vliegroute die voor de inwoners van onze gemeente het meest positief uitpakt”, stelt het college van Dronten in een brief aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Alternatieve vliegroute

Aanleiding om dit standpunt te benadrukken is de presentatie van een alternatieve vliegroute aan Kamerleden en Statenleden, tijdens een werkbezoek aan vliegveld Teuge. „Een snellere groei van het aantal vliegbewegingen en het ter discussie stellen van het verbod op nachtvluchten zullen wij nadrukkelijk bestrijden’” benadrukken burgemeester en wethouders.

Dronten neemt hiermee stelling in tegen suggesties van luchtvaartmaatschappijen in de media. Daarin worden opmerkingen gemaakt over de beperkingen die vliegveld Lelystad zou kennen in het aantal vliegbewegingen en het verbod op nachtvluchten.

Met argusogen

„We volgen met argusogen de bewegingen van de staatssecretaris, maar zitten direct aan tafel wanneer de effecten voor onze gemeente negatief uitpakken”, aldus wethouder Dirk Minne Vis van gemeente Dronten.