Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) Jennifer Sauer

Leefbaar Dronten heeft nogal wat kritiek op de dienstregeling van Connexxion

Algemeen

DRONTEN - De fractie van Leefbaar Dronten heeft nogal wat opmerkingen over de dienstregeling van Connexxion. ā€žBepaalt Connexxion het beleid van de gemeente Dronten?ā€, wilde fractievoorzitter Jan Ammerlaan gisteren weten. ā€žIn feite maakt Connexxion de dienst uitā€, bevestigde wethouder Nico Verlaan.

In zijn verkeers- en vervoersplan voor de gemeente Dronten schrijft Verlaan dat verschillende partijen wensen uiten voor meer, beter of ander OV. ā€žTegelijkertijd geeft Connexxion aan dat er geen ruimte is voor uitbreidingā€, aldus Verlaan.

Verbindingen ondermaats

Die reactie van Connexxion irriteerde Jan Ammerlaan. Leefbaar Dronten zag nog wel wat punten voor verbetering: ā€žWij pleiten voor veel betere aansluiting van de kernen Swifterbant en Biddinghuizen. Maar ook de aansluiting naar Emmeloord, Kampen en Elburg is naar ons idee ondermaats.ā€

Buurtbus

De gemeente is momenteel aan het kijken naar de mogelijkheden voor een buurtbus. ā€žEen buurtbus of belbus zijn uitstekende instrumenten om de verbindingen te verbeterenā€, zei Ammerlaan daarover. Hij ziet zoā€™n buurtbus als een taak voor de gemeente en niet voor marktpartijen als Connexxion.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden