NCK 2016.
NCK 2016. © Eelco Lindhout

De IJsselstreek rekent op meer dan duizend wielrenners bij NCK in Dronten

Sport

DRONTEN - De Nederlandse clubkampioenschappen (NCK), die zaterdag 30 september voor de derde keer op rij in Dronten worden verreden, worden gezien als de afsluiting van het wegseizoen voor de wedstrijdrenners. De organiserende wielervereniging De IJsselstreek rekent op meer dan duizend renners.

De wielrenners die in en rond Dronten in actie komen, zijn lid van verenigingen uit het hele land. Onder de deelnemers bevinden zich naar verwachting ook bekende professionele renners.

Ploegentijdrit

Het kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit met zes renners per team. Er wordt in vier categorieën gereden. Daarbij komen niet alleen de toppers bij de mannen in actie, maar ook de vrouwen en verschillende amateur- en jeugdklasses. Daarnaast is er ook een officieus NK ploegentijdrit voor bedrijven.

De start is op het Meerpaalplein, het parcours loopt door de gemeente Dronten en de finish is aan De Oost. De lengte van het parcours varieert afhankelijk van de categorie van 10 tot 52 kilometer.

Fantastische wielerdag

„Samen met de KNWU, vele vrijwilligers en de renners gaat de organisatie uit van een fantastische wielerdag op zaterdag 30 september”, aldus De IJsselstreek, „De organisatie hoopt uiteraard op een grote publieke belangstelling voor het sportieve evenement in Dronten.”