Het huidige zwembad Overboord.
Het huidige zwembad Overboord. ©maartenheijenk.nl

Gemeente zoekt de grenzen op: plaatselijke aannemers krijgen streepje voor bij zwembad

Gemeente

DRONTEN - Bij de aanbesteding van het nieuwe zwembad Overboord in Dronten krijgen de plaatselijke ondernemers een streepje voor. „We zitten daarmee een beetje op een hellend vlak”, beseft wethouder Ton van Amerongen.

De gemeenteraad heeft besloten dat Dronten een nieuw zwembad krijgt. De aanbesteding is inmiddels voorbereid en moet in maart worden afgrond. De opening van het zwembad staat gepland voor begin 2020.

Bevoorrechten

De gemeente wil graag dat het plaatselijke bedrijfsleven aan het werk gaat voor het nieuwe zwembad. „Maar de Europese regelgeving is daar heel stringent in: je mag niet bepaalde groepen bevoordelen”, weet de wethouder.

„We hebben echt de grens opgezocht hoe we toch nog het plaatselijk bedrijfsleven in een goede positie kunnen brengen”, vervolgt Van Amerongen.

Extra punten scoren

Lokale bedrijven kunnen aan de aanbesteding meedoen of door externe bedrijven worden ingehuurd als onderaannemer. In beide gevallen worden er bij de aanbesteding extra punten gescoord. „Dat wordt meegenomen in de totale score om te beoordelen wie het gegund wordt”, legt de wethouder uit.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden