Het huidige zwembad Overboord.
Het huidige zwembad Overboord. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Exploitant van het nieuwe zwembad kan straks de aannemer niets verwijten

Sport

DRONTEN - De bouw en de exploitatie van het nieuwe zwembad Overboord worden gezamenlijk aanbesteed. De gemeente verwacht daarmee conflicten te voorkomen. In de praktijk wordt er namelijk vaak iets gebouwd, waarvan de exploitant achteraf zegt: „Dat had ik heel anders gewild, dat had je slimmer moeten maken.”

De winnaar van de aanbesteding krijgt straks niet alleen de exploitatie van de zwembaden in de gemeente Dronten, maar ook van de sporthallen en sportzalen.

Samenwerken

Het hoeft niet te betekenen dat de exploitatie en het beheer van de sportaccommodaties in handen komen van een bouwbedrijf. Bij de aanbesteding kan een aannemer ook samenwerken met een bedrijf dat gespecialiseerd is in de exploitatie van zwembaden.

Volgens wethouder Ton van Amerongen zijn er in het land hele positieve ervaringen met het gezamenlijk aanbesteden van de bouw en de exploitatie: „Het heeft als voordeel dat de exploitant direct met de bouwer in contact kan gaan om te kijken waar er mogelijkheden zijn voor bezuinigingen, zodat de exploitatie positief wordt beïnvloed.”