Verkeersmaatregelen aan de Concourslaan.
Verkeersmaatregelen aan de Concourslaan. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Eerst moeten ouders zich gedragen, dan pas neemt de gemeente verkeersmaatregelen

Algemeen

DRONTEN - Als de gemeente Dronten door scholen ingeschakeld wordt om de verkeersveiligheid te verbeteren, dan wordt er eerst een toezegging van de ouders gevraagd. „En tot nu toe werkt dat”, zegt wethouder Nico Verlaan.

Je kunt nòg zo veel maatregelen nemen voor de verkeersveiligheid, alles staat en valt met het gedrag van de verkeersdeelnemers. Dat stelden verschillende raadsleden bij de behandeling van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan.

„Ouders hebben een voorbeeldfunctie”, stelde Albert Bleijenberg (GroenLinks). „Veel problemen in het verkeer hebben te maken met houding en gedrag”, meende Ferdinand Zomerman. Beide fracties wilden van de wethouder weten hoe hij dat gedrag denkt te beïnvloeden.

Gedragsregels

Wethouder Verlaan (CDA) constateerde dat komende en gaande auto’s bij scholen niet altijd bevorderlijk zijn voor de veiligheid. Hij vertelde dat er bij de herinrichting van de openbare ruimte bij scholen eerst gedragsregels worden afgesproken over het rijgedrag van de ouders. Die gedragsregels zijn opgesteld in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

„Wij zeggen tegen de scholen: wij willen best de openbare ruimte veiliger maken, mits u een soort convenant met de ouders afsluit dat ze veiliger halen en brengen”, aldus de heer Verlaan.

Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 1 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 2 uur geleden