Coloriet De Regenboog
Coloriet De Regenboog ©maartenheijenk.nl

Coloriet: „Wij hebben nog nooit nee hoeven zeggen op de vraag om palliatieve zorg”

Algemeen

DRONTEN - Zorgorganisatie Coloriet heeft in een open brief gereageerd op een bericht van RTL Nieuws dat er te weinig verpleging is voor mensen die thuis willen sterven. „Wanneer de wens er is om palliatieve zorg thuis te ontvangen, dan zullen onze wijkzorgmedewerkers daar altijd op inspelen”, schrijft Coloriet, „Mits het verantwoord is qua zorgmogelijkheden.”

Coloriet heeft gereageerd op een vragenlijst van RTL en heeft haar reactie nu ook online gezet. Daarin schrijft Coloriet onder andere: „Onze missie is ‘Het leven is van jou’. Dit houdt in dat wij zorg bieden zoals onze cliënten dat willen.”

Mooie zorg om te doen

Linda van Tilburg (hoofd Wijkzorg in Dronten): „Wij hebben nog nooit nee hoeven zeggen op de vraag om palliatieve zorg. Ook niet bij personeelstekort. Dat willen wij bij palliatieve thuiszorg ook niet. Dit organiseren wij met elkaar. Het is ook mooie zorg om te doen. Zo ervaren onze collega’s dat.”

Samenwerken

Om palliatieve 24-uurs thuiszorg te kunnen bieden, werkt Coloriet samen met familie, mantelzorgers, externe partijen voor de nacht en met vrijwilligers die hiervoor een training hebben gehad: „In Dronten werken wij samen met vrijwilligers intensieve thuiszorg van het hospice in Dronten. Deze vrijwilligers bieden niet alleen ondersteuning in het hospice, maar ook bij de mensen thuis.”

„De ondersteuning in de zorg is in afstemming met de wensen van de cliënt, mantelzorgers en familie. Onze wijkzorgmedewerkers en de vrijwilligers ondersteunen de familie en mantelzorgers bij wat zij graag nog zelf willen doen voor hun naaste.”

24 uur

Coloriet benadrukt dat men 24 uur bereikbaar is en zorghandelingen verricht. „Wanneer 24 uur verpleging nodig is, dan bieden wij deze verpleging niet thuis. In dat geval is opname in een hospice de beste oplossing. De cliënt hoeft niet naar een ziekenhuis.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden