Van links naar rechts Sandra Cryns
Van links naar rechts Sandra Cryns Dorpsbelangen Swifterbant

Dorpsbelangen Swifterbant schenkt zaterdag koffie en hoopt op leuke gesprekken

Swifterbant

SWIFTERBANT - In het kader van de Nationale Burendag serveert het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant zaterdag (23 september) koffie voor alle dorpsbewoners. Dorpsbelangen heeft na enkele kommervolle jaren weer een compleet bestuur en wil graag in gesprek met iedereen uit Swifterbant om te horen wat er speelt.

DeDrontenaar.nl sprak met bestuurslid Sandra Nobel en vroeg haar wat er zaterdag allemaal gaat gebeuren aan de Zuidsingel.

Wat is zaterdag de bedoeling voor Nationale Burendag?
Sandra Nobel: „Wij staan van twee tot vier bij de winkels met vrolijke statafels en daar schenken we koffie. We hopen natuurlijk op heel mooi weer.”

Wie hebben jullie uitgenodigd?
„Àlle dorpsbewoners. We hebben natuurlijk de leden van Dorpsbelangen gevraagd om te komen, de medewerkers van de winkels, van de bibliotheek, van Huis voor Taal, verzin het maar: àlle organisaties binnen het dorp zijn uitgenodigd.”

Hoe hebben jullie dat gedaan?
„Door middel van brieven, e-mails, van-mond-tot-mondreclame, Facebook, de media en noem maar op.”

Wordt het betaald door de winkeliers?
„Wij zoeken juist de verbinding met de winkeliers. Vaak worden ondernemers gevraagd om te sponsoren. Wij proberen wat terug te doen met het budget dat we hebben gekregen van het Oranje Fonds.”

Wat is de bedoeling?
„Er zijn op dit moment een heleboel onderwerpen die spelen en daarover willen wij heel graag in gesprek met de medebewoners. Tegelijkertijd willen wij dat al die organisaties, die we hebben uitgenodigd, ons leren kennen. Wij willen hen ook leren kennen. En we proberen een verbinding te leggen tussen die verschillende organisaties. Want vaak blijken die elkaar helemaal niet zo goed te kennen.”

Als Dorpsbelangen kennen jullie die organisaties toch al lang?
„Vergeet niet dat wij een compleet nieuw bestuur hebben neergezet. In april slaakte Dorpsbelangen de noodkreet: wij kunnen geen nieuwe bestuursleden vinden en misschien moeten we onszelf maar opheffen. Daarop zijn toen een paar mensen opgestaan, waaronder Trudy Scheepers en ikzelf. Wij willen onszelf nu graag laten zien aan het dorp.”

Wat is de stand van zaken bij Dorpsbelangen?
„Na april zijn wij keihard aan het werk gegaan om er enthousiaste mensen bij te zoeken. Die hebben we gevonden en wij zijn straks met een bestuur van zeven mensen. Op de ledenvergadering van 9 oktober worden die nieuwe bestuursleden officieel gekozen, maar wij willen ze nu alvast voorstellen aan het dorp.”

Je zegt ‘er zijn een heleboel onderwerpen die spelen’. Heb je het dan over zaken als het MFC en de ondergrondse afvalcontainers?
„Inderdaad. Vooral over het MFC is heel veel te doen. Donderdag hebben we daarover in de raadscommissie nog onze zorgen geuit. Dat is zaterdag ongetwijfeld één van de gespreksonderwerpen, want ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de lijsten van de gemeente die wij gezien hebben niet compleet zijn. Ik mis bijvoorbeeld Markanti en dat is toch een vereniging die heel veel oppervlakte nodig heeft om te kunnen blijven bestaan.”

Wat zijn andere onderwerpen waar jullie het met het dorp over willen hebben?
„We staan open voor van alles en nog wat. We hebben zaterdag een ‘ideeënkopje’, dus geen ideeënbus maar een kopje, waarin de dorpsbewoners zelf kunnen aandragen wat ze belangrijk vinden.”

Jullie bestuur is zaterdag compleet aanwezig?
„Ja, we zijn er alle zeven. Van tevoren gaan we opbouwen en vanaf twee uur schenken we koffie. Dan hopen we heel veel leuke gesprekken te hebben. Kom jij ook?”

Dossier MFC Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden