Maurizio Sleurink
Maurizio Sleurink ©maartenheijenk.nl

Columnist Klaas Huisman over Asv Dronten - SV Lelystad'67

Sport

Op deze doordeweekse dinsdagavond werden de overige 35 minuten van Asv Dronten - Lelystad'67 uitgespeeld. Deze wedstrijd werd 10 dagen geleden bij een 1-0 voorsprong voor Asv Dronten in de 55e minuut wegens overvloedige regenval gestaakt.

Lange tijd leek Lucky Akot de matchwinnaar van deze wedstrijd te worden, maar vlak voor tijd kwam Lelystad'67 via een klutsgoal van Youssof Tokhi op een 1-1 gelijke hoogte. Ondanks dit gelijkspel heeft Asv Dronten zich voor de volgende bekerronde geplaatst.

Aanstaande donderdagavond wordt de eveneens gestaakte wedstrijd tussen Lelystad'67 en West Frisia bij een 0-1 stand uitgespeeld.

Levendig, boeiend en fascinerend

Beide teams schotelden het publiek in een razendhoog tempo een levendige en aantrekkelijk half uurtje voor. Het publiek kreeg geen tijd om rustig achterover te leunen want in een adembenemend hoog tempo speelden beide teams volop de aanval.

Het is een groot wonder dat er niet meer doelpunten werden gescoord want het regende letterlijk kansen op het groene bastion. Nadat een dieptepass op Jodi de Boer ternauwernood door Lelystad doelman Martijn Dekker werd onderschept kwamen de gasten er gevaarlijk uit.

Een listige poging van Salih Yildiz werd fraai gepareerd door Asv Dronten doelman Eser Elmali. Vanaf dit moment bleef iedereen tot op het puntje van zijn stoel zitten en golfde deze wedstrijd in een krankzinnig hoog tempo op en neer.

Supersnelle aanvalsgolven

De Drontenaren namen hierna het initiatief over en probeerden met supersnelle aanvalsgolven een doelpunt te forceren. In een korte tijd kreeg Asv Dronten een aantal corners te nemen en waren er een paar rommelige scrimmages te zien, maar de echte scherpte was er niet waardoor niemand de trekker kon overhalen.

In een korte tijd verschenen Niek Telgen, Martijn Timmer en Kevin van der Vlag dreigend voor het Lelystadse doel. Nadat Kevin van der Vlag twee keer door Lelystad doelman Martijn Dekker werd gestuit verdwenen kopballen van Jodi de Boer en Kevin van der Vlag naast het doel.

Met diepteballen probeerde het middenveld van Asv Dronten zijn snelle voorhoede met Martijn Timmer, Kevin van der Vlag en Jeroen van der Meer te bereiken, maar de eindpassing was onzuiver.

Een slimme voorzet van Jeroen van der Meer werd door niemand begrepen en leverde niets op.
Halverwege de tweede helft kreeg Martijn Timmer twee goede kansen om het duel op slot te gooien, maar helaas werden deze mooie aanvallen niet goed uitgespeeld en bleef Lelystad in deze wedstrijd. Het spel oogde helaas veel te gehaast en rommelig waardoor in de snelle counter ook Lelystad'67 zijn tanden kon laten zien.

Gevaarlijke tegenstoten

Doordat Asv Dronten in een hoog tempo bleef aanvallen ontstonden er grote ruimtes voor Lelystad om te counteren. Met name Jethro Degraav, Youssof Tokhi en Mo Hammouchi glipten op volle snelheid door de Drontense verdediging waar Rik Breemhaar, Maurizio Sleurink, Laurens Brouwer en Chris van Maanen volop aan de bak moesten.

Nadat pogingen van Dylano vd Anker, Mo Hammouchi en Jethro Degraav naast het doel gingen moest even later Asv Dronten doelman Eser Elmali in actie komen om Youssof Tokhi van het scoren te houden.

Boeiende slotfase

Beide teams bleven vrolijk de aanval zoeken waarbij Asv Dronten goede kansen kreeg om het duel definitief te beslissen. Een vrije trap van Vincent ter Burg belandde bij Jeroen van der Meer die zijn inzet in het zijnet zag eindigen.

Hierna moest Lelystad-doelman Martijn Dekker in actie komen om Jodi de Boer, Martijn Timmer en Rik Breemhaar (kopbal) van scoren te houden en werd een vrije trap van Vincent ter Burg met moeite tot corner verwerkt. Iedereen keek al op de klok want we waren nu in de absolute slotfase terechtgekomen.

Bij een snelle doorbraak van Youssof Tokhi trok Asv Dronten-verdediger Maurizio Sleurink even aan de noodrem wat hem een gele kaart zou opleveren. Deze gevaarlijke actie van Youssof Tokhi had een duidelijke waarschuwing moeten zijn want in de slotminuten zou Lelystad alsnog langszij komen.

Deksel op de neus

Het stond verdedigend organisatorisch niet goed bij Asv Dronten en hier wist Lelystad in de 88e minuut alsnog van te profiteren. Een verdediger van Asv Dronten wilde de bal via een tegenstander over de zijlijn schieten, maar zag tot zijn ontzetting dat de behendige Youssof Tokhi deze bal oppikte en door de verdediging heen glipte. In een gigantische klutsituatie frommelde Youssof Tohki de bal via een Dronter been achter doelman Eser Elmali voor de onthutsende 1-1 gelijkmaker.

Deze speler raakte bij deze actie nog geblesseerd aan zijn ribben, maar kon de wedstrijd toch nog uitspelen. Ondanks deze tegenslag trokken de groen witten weer ten aanval, maar er zou niet meer worden gescoord.

Lelystad'67 - West Frisia

Door deze 1-1 eindstand bekeren de groen witten door en wordt donderdagavond bekend wie er als tweede team doorgaat. Dan wordt het restant van Lelystad - West Frisia bij een 0-1 stand uitgespeeld.

Zaterdag speelt Asv Dronten zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen vv Hierden. Deze wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op het burgemeester Dekker sportpark te Dronten. Woensdagavond volgt de voorbeschouwing op deze wedstrijd en zaterdag is deze verslaggever er weer bij!

Klaas Huisman

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden