Afbeelding
©maartenheijenk.nl

De pret spat van de foto’s in het jubileumboek over De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Iedereen die ooit iets met De Meerpaal te maken heeft gehad vindt wat van zijn of haar gading in het boek dat is gemaakt naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van De Meerpaal.

De oude ‘meester’ van school, een familielid op de markt of in de revue, de buurvrouw die geciteerd wordt, ‘Het hart van Dronten, 50 jaar Meerpaal’ bevat de complete geschiedenis en daar hebben nu eenmaal veel mensen een stukje aan bijgedragen.

Fraai vormgegeven

Het uitgebreide en fraai vormgegeven boek over het, in die tijd, revolutionaire gemeenschapscentrum is om die reden de moeite van het bladeren meer dan waard. Want verdorie, wat is er veel gebeurd daar op die plek. En wat is er veel plezier beleefd.

Voor de ware liefhebber barst het van de weetjes, citaten, anekdotes, herinneringen en feiten. Hoewel het prettig is opgeschreven, zal lang niet iedereen de pil van kaft tot kaft lezen. Met zoveel onderwerpen en tekst is niet alles voor een ieder even interessant. Bladeren tot bekende plaatjes en daar dan het stuk bij lezen, is het parool.

Koffietafelboek

Kortom, het is een mooi koffietafelboek. Zo nu en dan oppakken, wat foto’s bekijken, een stukje lezen en de nostalgie het werk laten doen, dat is de kracht. De sfeer van alles samen doen, gemeenschapsgevoel en heel veel pret spat van de foto’s.

Wat dat betreft is het jammer dat er niet veel meer beeldmateriaal in is te vinden. Dan zou waarschijnlijk half Dronten in de jubileumuitgave terug te vinden zijn geweest. Dan wordt het feest der herkenning - en daar zoek je toch naar in zo’n boek - vergroot.

G.M.

De Meerpaal 50 jaar