Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dronten vindt dat de straatverlichting in de late avond gedimd mag worden

Gemeente

DRONTEN - Iets meer dan de helft van de inwoners van de gemeente Dronten (51,8%) vind dat de straatverlichting de late avond wel wat minder fel mag branden. 25,3 procent vindt dit geen goed idee.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Lieftink Advies uit Maarn heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente Dronten. Aangetekend moet worden dat slechts weinig inwoners aan het onderzoek hebben meegewerkt.

Bij de vraag of het licht ’s nachts gedimd kan worden, zeggen sommige inwoners dat het afhankelijk is van de locatie. Anderen doen de suggestie van sensoren om het licht aan te laten gaan. Ook wordt er gezegd: „LED-verlichting is al energiezuinig genoeg, dus het kan best aan blijven.”

De hond uitlaten

61% van de inwoners geeft aan ’s avonds laat nog geregeld buiten te komen, bijvoorbeeld om de hond uit te laten, vanwege het werk of na het sporten.

Het onderzoeksbureau heeft ook gevraagd of de straatverlichting sowieso de hele nacht aan moet blijven. 54% van de geënquêteerden vindt van wel, 44% vindt het niet nodig. Bij de reacties op deze vraag reageren de mensen die ’s nachts wèl op straat komen hetzelfde als de mensen die binnen blijven.