Joia Hiemstra en Paula Borgonje
Joia Hiemstra en Paula Borgonje Shoganai Judo Dronten

Paula Borgonje, Joia Hiemstra, Iris Iwema en Bas Koffijberg naar NK judo in Almere

Sport

DRONTEN - Vier judoka’s van Shoganai Judo Dronten doen dit weekeinde mee aan de Nederlandse kampioenschappen judo voor senioren in Almere. Paula Borgonje en Joia Hiemstra komen uit in de gewichtsklasse tot 52 kilogram, Iris Iwema bij de dames tot 63 kilogram en Bas Koffijberg bij de heren tot 60 kilogram.

Vier judoka’s van Shoganai trainen op Panendal bij het nationale trainingscentrum. Van hen hebben Bas Koffijberg en Iris Iwema door hun internationale prestaties een wildcard gekregen voor het NK. Roy Koffijberg en Arthur Heeres zijn herstellende van blessures.

Paula Borgonje en Joia Hiemstra hebben zich tijdens een kwalificatietoernooi in Eindhoven geplaatst voor het NK. Paula won daar zilver en Joia eindigde als zevende.

Paula Borgonje

De 23-jarige Paula Borgonje judoot sinds haar jeugd bij Shoganai en kan al terugkijken op een boeiende judocarrière met als hoogtepunt goud op het NK tot 21 jaar.

Voor haar studie in Groningen deed Paula een stapje terug in de judosport, maar ze veroverde wel twee landstitels in de Russische gevechtsport sambo. In november deed ze mee aan het WK sambo in Bulgarije.

Joia Hiemstra

Voor de 15-jarige Joia Hiemstra uit Biddinghuizen is het als jongste deelneemster van het NK senioren allemaal nieuw. Joia is bijna twee jaar geleden vanuit Almere lid geworden bij Shoganai. Daarnaast traint ze in Heereveen en op Papendal.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden