Kerstdorp 2016
Kerstdorp 2016 ©maartenheijenk.nl

Geen kerstdorp in Swifterbant na ‘afgunst, jaloezie, roddel, zwartmakerij en leugens’

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er wordt dit jaar geen derde editie van het ‘kerstdorp’ gehouden aan De Greente in Swifterbant. Het organiserende Jongerenbelangen heeft zichzelf opgeheven. „Afgunst, jaloezie, roddel, zwartmakerij en leugens”, geeft Jongerenbelangen als reden.

Door bestuurlijke problemen bij stichting De Klokbeker was er voor Swifterbant in 2015 een uitermate karig Koningsdagprogramma. Een nieuwe organisatie onder de naam ‘Jongerenbelangen’ stapte in de leemte en zorgde op ’t laatste moment voor een versierde fietsenoptocht en een kinderfeest.

Buitenspeeldag en Kerstdorp

Sindsdien heeft Jongerenbelangen twee jaar achter elkaar een middag georganiseerd tijdens de Nationale Buitenspeeldag en de afgelopen jaren een Kerstdorp. Daarnaast waren er enkele andere activiteiten.

In maart stopte Jongeren belangen met haar ‘CreaDoe’ door gebrek aan belangstelling. Deze week laat de club via Facebook weten er helemaal mee te stoppen. Initiatiefnemer Marco ter Weel wil geen toelichting geven.

Moegestreden

„Helaas kwamen wij als gemotiveerde vrijwilligers voor dilemma's te staan, die wij nooit voor mogelijk hadden kunnen houden”, schrijft Jongerenbelangen op Facebook, „Afgunst, jaloezie, roddel, zwartmakerij en leugens. Dit door groeperingen die kennelijk het belang voor deze generaties niet voorop hadden staan, maar vooral hun eigen belang hoog in het vaandel hadden zitten.”

Volgens de vijf bestuursleden was het vechten tegen de bierkaai: „Wij zijn uitgeput, op en moegestreden. Op zoveel negativiteit waren wij niet voorbereid. Wij zijn er niet meer tegen opgewassen. Wij willen het nieuwe bestuur van dorpsbelangen bedanken voor hun vertrouwen in ons en de fijne communicatie de laatste maanden en we wensen hun heel veel succes.”