Jaap Kodde (VVD)
Jaap Kodde (VVD) © Eelco Lindhout

VVD ziet Biddingringweg als beste weg naar vliegveld

Algemeen

DRONTEN - De VVD ziet de Biddingringweg als beste aansluiting vanuit het oosten van het land naar het vliegveld Lelystad. Door het opwaarderen van de Biddingringweg kan de Rietweg in de ogen van de liberalen worden ontlast.

Verschillende fracties vroegen gisteren bij de behandeling van het gemeentelijk verkeer- en vervoerplan aandacht voor de verbinding vanuit met name de richting Kampen met het vliegveld. Het kwam niet tot een discussie, omdat wethouder Nico Verlaan op last van burgemeester Aat de Jonge weigerde om op ‘details’ in te gaan.

Rietweg niet geschikt

Jaap Kodde (VVD) had geconstateerd dat de Rietweg niet geschikt is voor het verkeer tussen Dronten en het uitgebreide vliegveld: „Want daar rijdt ook behoorlijk wat landbouwverkeer.” Het aanleggen van een parallelweg zag hij niet als een oplossing, omdat dan het fietsverkeer in de knel komt.

In plaats daarvan pleit de VVD voor het opwaarderen van de N305, de Biddingringweg tussen Dronten en Biddinghuizen.: „Dat sluit ook beter aan op de Gooiseweg naar Zeewolde en naar de Stichtse Brug.”

Verdubbeling Biddingringweg

Ferdinand Zomerman (CDA) pleitte tijdens de raadsvergadering voor verdubbeling van de Biddingweg. In een toelichting zegt fractievoorzitter Jan Klopman dat ook het CDA de Biddingringweg bedoelde.

„Wij zijn voor verdubbeling van de N305 vanaf de Hanzeweg, Biddingringweg en Gooiseweg tot aan de aansluiting bij de verkeerslichten van de Larserweg."

Onderbelicht

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) constateerde dat er veel investeringen worden gedaan om het vliegveld bereikbaar te maken vanuit de Randstad, terwijl de bereikbaarheid vanuit het oosten onderbelicht blijft.

Albert Bleijenberg (GroenLinks) maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens te pleiten tegen uitbreiding van het vliegveld.

In het blauw de korte route over de Rietweg, in het rood het alternatief zoals voorgesteld door de gemeenteraadsfracties van VVD en CDA.